Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Sezon na huragany

Dzis udalo mi sie zawitac nad ocean, o swiatlo bylo trudno, ulewy co chwila, ale po raz pierwszy widzialem fale wysokosci trzy pietrowego domu i zalewajace samochody oddalone o jakies 20-30m od brzegu...robi wrazenie.
    Sam dostalem dosc mocno fala, na tyle mocno zeby zalalo mi iPhonea i przestal dzialac przycisk home, czyli amm sluchawke do rozmow i smsow...mam nadzieje, ze zacznie dzialac sam
    Ten "falochron" to miejsce z ktorego odplywa statek turystyczny na klify moheru oraz wyspy Arran.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Miejscówka jakby znana z wcześniejszych odsłon, z tym że natura dała tu do wiwatu, co widać i o czym wspominasz.
    Zastanawia mnie tylko kolor wody przezierający się spośród fal. Mam wrażenie że przy takim sztormie nie powinna być tak klarownie czysta. Zresztą ten kolor widoczny jest także na skałach u dolnej krawędzi. I to są te dwa elementy, które nie dają mi spokoju.
    Kadr-pewnie w tych warunkach nie dało się sensowniej nic skroić, ale nie będę ukrywał że nie należy do tych porywających.

P.S Zerknij do skype, jeśli możesz oczywiście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Miejscówka jakby znana z wcześniejszych odsłon, z tym że natura dała tu do wiwatu, co widać i o czym wspominasz.
    Zastanawia mnie tylko kolor wody przezierający się spośród fal. Mam wrażenie że przy takim sztormie nie powinna być tak klarownie czysta. Zresztą ten kolor widoczny jest także na skałach u dolnej krawędzi. I to są te dwa elementy, które nie dają mi spokoju.
    Kadr-pewnie w tych warunkach nie dało się sensowniej nic skroić, ale nie będę ukrywał że nie należy do tych porywających.

P.S Zerknij do skype, jeśli możesz oczywiście.

W zasadzie zgadzam się z moim szanownym imiennikiem, jednak mam pewne ale.
    Z moich norweskich obserwacji wynika, że jeśli dno i brzegi są skalno-kamieniste bełtania wody praktycznie nie ma. Nie wiem czy takie warunki są w tym miejscu, patrząc na fotę całkiem możliwe. W Bałtyku co innego, nawet niewielkie fale robią z wody zupkę nieokreślonego koloru.
    Ten sztorm idzie do nas, jakby pogoda dopisała to melduję się nad morzem we wtorek.
    LED ZEPPELIN

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Ten sztorm idzie do nas, jakby pogoda dopisała to melduję się nad morzem we wtorek.
    Biorąc pod uwagę doświadczenia(bolesne) Grega,myślę że telefon zostawisz przynajmniej w aucie

A co do czystości wody po wyjaśnieniach Andrzeja przypomniałem sobie wypady do Portland gdzie faktycznie przy stosunkowo silnie wzburzonej wodzie pozostawała w zasadzie klarowna. Więc o jedną wątpliwość jakby mniej. Ale skąd ten kolor na skałkach u dołu kadru...?
    Ostatnio edytowane przez maniak666 ; 28-01-2013 o 00:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę doświadczenia(bolesne) Grega,myślę że telefon zostawisz przynajmniej w aucie
    Po odejściu lodowca nie było tu fal wielkości trzypiętrowej kamienicy...
    No i telefon mam porządny.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    No i telefon mam porządny.
    Tez taki mam, ale nie dziala najwazniejszy z guzikow Juz sie dowiadywalem ile....i okazuje sie, ze duzo.
    Mam jeszcze kilka ujec z tego miejsca, kazde w innych jeszcze warunkach ktore sie dosc szybko zmienialy, ale to potem

Domyślnie

Rzuć coś jeszcze, rzuć

Domyślnie

U mnie się nie wyświetla na FF. Na chrome pokazuje kwadracik, który linkuje do iv.pl.

Edyta.

Już widzę. Robi wrażenie. Przydało by się zdjęcia do porównania, przy spokojnej wodzie
    Ostatnio edytowane przez dem ; 28-01-2013 o 09:54

Domyślnie

Mam Grzesiu niedosyt - grzmiało i huczało ale w dość przeciętnym kadrze. Wrzucaj coś szybko zamiennie
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Grzesiek, trzeba było filmik nagrać aby huczało
    Oj wiało, wiało - nawet surferzy z Redbula przylecieli by śmigać na falach w Kerry i Donegal
    Klik
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów