Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Pielgrzym

Domyślnie

A mi się udało. Chyba przez zaskoczenie, bo fryzurę mam taką jak na pierwszym zdjęciu. Znalazłem miejsce gdzie golili głowy, wszedłem, zrobiłem zdjęcie, po czym zostałem łagodnie acz stanowczo stamtąd wyprowadzony.
    Przeprosiłem i się wycofałem. Ale zdjęcia nie kazali skasować.

Tak, pielgrzyma na pierwszym planie chyba trochę za dużo. Poziomo - być może, ale po bokach było dużo więcej "brudów" niż teraz widocznych, więc pewnie byłoby gorzej. Zobaczę jak będzie z niewielkim wykadrowaniem.
    I wracając do tego nieszczęsnego słupa - tak bardzo przeszkadza żeby prostować? Wtedy inne linie polecą w lewo...

Domyślnie

No, to teraz wiem gdzie to jest, po co i dlaczego. Nawet pielgrzym może być i slup też.
    A jak by ktoś dodał skąd - dokąd pielgrzymują w jakim celu i czemu właśnie głowy golą to bym miał komplet wiedzy. Zdjęcie ma wydźwięk i zaczyna nabierać siły.
    Proszę nie oczekiwać, że po zamieszczeniu zdjęcia lokomotywy z tytułem goła [d], domyślę się, że chodzi o żonę zawiadowcy stacji w kąpieli... bo ciepła woda pochodzi z tejże "bany". Większość zdjęć robiona w odległych kulturowo dla nas regionach świata to samograje. Dla nas atrakcja, dla nich zwyczajny dzień. Zamieszczone zdjęcie bez opisu odczytałem tak jak w 1 poście. Po dodaniu kilku skąpych informacji wygląda to już trochę inaczej.
    ps. bana po poznańsku - lokomotywa parowa.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 31-01-2013 o 19:58
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Większość zdjęć robiona w odległych kulturowo dla nas regionach świata to samograje.
    Tutaj sie z Tobą nie zgodzę. Trochę, ale nie wiele. Jest niestety wiele przykladów na to, że zdjęcia nawet z bardzo egzotycznych miejsc samograjami nie są.
    Sam się o tym boleśnie przekonałem, także na tym Forum, kiedy na 7 moich zdjęć z Wietnamu zaledwie jedno zostalo uznane za „znośne”. Po kilku miesiącach sam widzę, że i to było na wyrost. Inne posty łaskawie zostały zbyte milczeniem, co samo w sobie też jest oceną.
    Cóż, trzeba sie uczyć i wyciągać wnioski z komentarzy. Wiele osób tutaj ma olbrzymią wiedzę i doświadczenie, i chwała im że się nimi dzielą z innymi.

Więcej materiału z tego święta będzie wkrótce, także z opisem.
    Wciąż brakuje mi czasu na wywołanie i selekcję. Niestety jako dziecko ery cyfrowej zbyt łatwo naciskam spust migawki. I podziwiam kolegę, który na tą samą „imprezę” przyszedł ze Speed Graphic/Aero Ektar i ciągu 6 godzin zrobił JEDNO zdjęcie...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów