Szukaj
A po czym rozpoznales,ze to pielgrzym?
Miejsce. Czas. Parasolka.
Nie napisałem że są to istotne elementy.
Fakt, mogłem zostawić jako tytuł nazwę pliku typu "20130127-R0011015.jpg", albo parafrazując to co zrobił ostatnio Wojteh - "Portret mlodego mężczyzny z ogoloną głową patrzącego w brudne lustro, z parasolką w tle". Też fajnie. Tyle o tytule.
No,
Po pierwsze to krzywo. Słup leci w prawo.
Po drugie: bałagan w tle bardziej odciąga wzrok niż tytułowy "Pielgrzym".
Po trzecie gość golący głowę /z ogoloną głową/ bardziej kojarzy mi się z miejscowym kibolem klubu sportowego "Pługi - naprzód".
Chociaż to też w wielu przypadkach pielgrzymi
MZ trudno orzec co fotka przedstawia i co autor miał na myśli.
Pełniejsza prezentacja zdjęcia wymaga chyba krótkiego opisu, np.: "miejscowy przywódca grupy kibiców
przygotowuje się do kolejnej pielgrzymki za swoją ukochaną drużyną", "chwila przerwy w pielgrzymce parafii... w... do miejsca...", czy coś w ten deseń.
Miejsce. Czas. Parasolka - to elementy słabo agitujące za obecnym tytułem.
Ostatnio edytowane przez amirez ; 29-01-2013 o 13:46
Tutaj jest... podpis
Bardzo dobrze to skomentowales amirez![]()
Dzięki za skomentowanie!
Jak robię architekturę, to linii pilnuję i poprawiam. Przy takim zdjęciu, nie do końca jestem przekonany, że jest to ważne. I dodatkowy problem akurat tego ujęcia - jest proste, a słup faktycznie w prawo leci. Krzywy był. Tutaj to normalne
Racja. Bałagan. I ta parasolka...Ale racja, może przeszkadzać.
O, tu mnie zgiąłeś. O kibicach nie pomyślałem...
No to żeby trochę "tła" dodać - dam jego żonę i córkę - kibickę
I skoro jesteśmy przy tytułach - "Czarne oczy" chyba nie będą przesadą
... taki skecz kabaretu Młodych Panów mi się przypomniał, w okolicy 2 min. 30 sek.
Tutaj jest... podpis
Fajne to dziecko. Świeżo ogolone , do poświęcenia. Pielgrzym o posturze kibola też zapewne po goleniu głowy.
No taki tam już zwyczaj.
Dwa dni łaziłem jak nakręcony koło głównej świątyni w Madurai, żeby złapać moment postrzyżyn dziecka przed świątynią. Nie udało się . Przynosili je właśnie w takim stanie. Ogolone i wybielone
Co do samego zdjęcia pielgrzyma w lustrze , to samo odbicie przyciąga, pomysł dobry, trochę za dużo cielska pielgrzyma przytłacza kadr, który sam w sobie jest dość ciasny i zapewne niepotrzebnie pionowy.
pozdrawiam.![]()
Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
Prawe
Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/
Skontaktuj się z nami