Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pielgrzym

Domyślnie

A po czym rozpoznales,ze to pielgrzym?

Domyślnie

Miejsce. Czas. Parasolka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ycp Zobacz posta
    Miejsce. Czas. Parasolka.
    moim zdaniem nie rzucają się w oczy te twoim zdaniem istotne elementy, które cechowały by tą fotografie
    Człowiek całe życie się uczy...

Domyślnie

Nie napisałem że są to istotne elementy.
    Fakt, mogłem zostawić jako tytuł nazwę pliku typu "20130127-R0011015.jpg", albo parafrazując to co zrobił ostatnio Wojteh - "Portret mlodego mężczyzny z ogoloną głową patrzącego w brudne lustro, z parasolką w tle". Też fajnie. Tyle o tytule.

Domyślnie

No,
    Po pierwsze to krzywo. Słup leci w prawo.
    Po drugie: bałagan w tle bardziej odciąga wzrok niż tytułowy "Pielgrzym".
    Po trzecie gość golący głowę /z ogoloną głową/ bardziej kojarzy mi się z miejscowym kibolem klubu sportowego "Pługi - naprzód".
    Chociaż to też w wielu przypadkach pielgrzymi
    MZ trudno orzec co fotka przedstawia i co autor miał na myśli.
    Pełniejsza prezentacja zdjęcia wymaga chyba krótkiego opisu, np.: "miejscowy przywódca grupy kibiców
    przygotowuje się do kolejnej pielgrzymki za swoją ukochaną drużyną", "chwila przerwy w pielgrzymce parafii... w... do miejsca...", czy coś w ten deseń.
    Miejsce. Czas. Parasolka - to elementy słabo agitujące za obecnym tytułem.
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 29-01-2013 o 13:46
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Bardzo dobrze to skomentowales amirez

Domyślnie

Dzięki za skomentowanie!

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    No,
    Po pierwsze to krzywo. Słup leci w prawo.
    Jak robię architekturę, to linii pilnuję i poprawiam. Przy takim zdjęciu, nie do końca jestem przekonany, że jest to ważne. I dodatkowy problem akurat tego ujęcia - jest proste, a słup faktycznie w prawo leci. Krzywy był. Tutaj to normalne

Po drugie: bałagan w tle bardziej odciąga wzrok niż tytułowy "Pielgrzym".
    Racja. Bałagan. I ta parasolka... Ale racja, może przeszkadzać.

Po trzecie gość golący głowę /z ogoloną głową/ bardziej kojarzy mi się z miejscowym kibolem klubu sportowego "Pługi - naprzód".
    Pełniejsza prezentacja zdjęcia wymaga chyba krótkiego opisu, np.: "miejscowy przywódca grupy kibiców
    przygotowuje się do kolejnej pielgrzymki za swoją ukochaną drużyną", "chwila przerwy w pielgrzymce parafii... w... do miejsca...", czy coś w ten deseń.
    O, tu mnie zgiąłeś. O kibicach nie pomyślałem...
    No to żeby trochę "tła" dodać - dam jego żonę i córkę - kibickę
    I skoro jesteśmy przy tytułach - "Czarne oczy" chyba nie będą przesadą

Domyślnie

... taki skecz kabaretu Młodych Panów mi się przypomniał, w okolicy 2 min. 30 sek.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Fajne to dziecko. Świeżo ogolone , do poświęcenia. Pielgrzym o posturze kibola też zapewne po goleniu głowy.
    No taki tam już zwyczaj.
    Dwa dni łaziłem jak nakręcony koło głównej świątyni w Madurai, żeby złapać moment postrzyżyn dziecka przed świątynią. Nie udało się . Przynosili je właśnie w takim stanie. Ogolone i wybielone
    Co do samego zdjęcia pielgrzyma w lustrze , to samo odbicie przyciąga, pomysł dobry, trochę za dużo cielska pielgrzyma przytłacza kadr, który sam w sobie jest dość ciasny i zapewne niepotrzebnie pionowy.
    pozdrawiam.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów