Heh to ciekawe bo mam jeszcze g..o używane od czasów d50, czyli spooro lat i jeszcze się nie popsuły, łażą w plecaku jako support. Uważam, że bez sensu kupować az Extreme skoro karty klasy 10 do zdjęć spokojnie wystarczają.
Szukaj
Heh to ciekawe bo mam jeszcze g..o używane od czasów d50, czyli spooro lat i jeszcze się nie popsuły, łażą w plecaku jako support. Uważam, że bez sensu kupować az Extreme skoro karty klasy 10 do zdjęć spokojnie wystarczają.
Wypijmy za blendy...
aby wyjaśnić:
Patrioty kupione były w alsenie i nie działają prawidłowo -dostałęm kasę spowrotem.
Po radach kolegów zakupię sandiski, pisząc że nie muszę przepłacać miałem na myśli to ze kupie je również w alsenie (czyli AB dla bardziej zorietnowanych). Sprzedam sobie po kosztach i nie muszę szukać gdzieś po aukcjach, bo mam pewne i tańsze źródło. Dodatkowo jak mi siądą to prawie od ręki mam nowe sztuki lub kasę...
No i tu się wyjaśniło o co komu chodziło, a co do tematu kart mam ich dość sporo w domu zaczynając od wspominanych Emtec-ów, poprzez Goodram-y i Kingstonyz tym że te karty mam w telefonie, nawigacji, jakiś pierdołach.
Do aparatu używam tylko i wyłącznie SanDiska, a to jaka ma być klasa tej karty zależy faktycznie od tego jaki mamy sprzęt i czy filmujemy.
Wystarczy poczytać na forum ile to problemów robiły takie super karty jak np. Kingston. Ja tez to przerobiłem z Canonem 5D i wypasionym kingstonem. Zdjęcia z chrzcin musiałem ratować w serwisie. Wole odpuścić sobie takie atrakcje![]()
Mam nowe karty. Są to sandiski 16gb ultra. Jestem po pierwszych fotach i filmikach i to w trybie z kopią danych i wszystko śmiga.
I oby tak zostało na zawsze
Tomek
Skontaktuj się z nami