Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie częstochowskie aleje

Temat może i oklepany. Nawet sam widziałem kiedyś tutaj podobne kadry, zresztą bardzo dobre. Mimo wszystko zapraszam na mały secik:

1.

2.

3.
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Domyślnie

Pierwsze dwa się wyróżniają, bardzo fajne, dobra kompozycja i ładne światło. Nr 2 chyba najlepsze z uwagi na dodatkowy plan przed pomnikiem.

Domyślnie

Piękne światło. A mnie najbardziej podchodzi akurat 3.

Domyślnie

Cóż by rzec:

Kadrowo nie podoba mi się żadne ujęcie.
    Seria składa się z 3 zdjęć zrobionych w odstępie kilku lub kilkunastu sekund (postać z torbą) podejrzewam więc, że o ile pierwsze ujęcie (niekoniecznie pierwsze w wątku) było przemyślane, o tyle kolejne to już rykoszety zachwytu nad światłem.
    Samo światło przednie. Czy wykorzystane? Sądzę , że nie do końca.
    Fotografia to nie wszystko ... to o wiele więcej.

Domyślnie

@Babinicz - Z wielką ciekawością czekam, jak wystawisz na forum swoje kadry...
    Jeśli możesz to sprecyzuj, co ci się w tych kadrach nie podoba.
    Ostatnio edytowane przez black70 ; 24-01-2013 o 13:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez black70 Zobacz posta
    @Babinicz - Z wielką ciekawością czekam jak wystawisz na forum swoje kadry...
    ...hmmm, a co z słów które napisał Babinicz nie jest prawdą? Myślę, że wszystko się zgadza.
    Każdy ma prawo do swojego zdania i krytyki. I myślę, że jego opinia jest jak najbardziej konstruktywna, no chyba że liczą się tylko same zachwyty...

Domyślnie

Do pewnego stopnia potwierdzę opinię kolegów. Kadrowo najbardziej podchodzi mi trzecie ujęcie, ale tam akurat światło najgorsze. Na pozostałych jest światło, ale kompozycja jakoś niespecjalnie wyszła. W przeciwieństwie do jednego z kolegów, nie bardzo mi się widzi nieciekawy chodnikowo-trawiasty obszar na drugim zdjęciu, przez to widzę jakby tylko pół zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez black70 Zobacz posta
    @Babinicz - Z wielką ciekawością czekam, jak wystawisz na forum swoje kadry...
    Jeśli możesz to sprecyzuj, co ci się w tych kadrach nie podoba.
    Cóż by rzec:

Wiem, że nie jest to receptą na udane zdjęcie, ale choćby patrząc na złoty podział, to kolumnę umieściłeś na wszystkich zdjęciach w bardzo przypadkowych miejscach.

Kadrowanie to również rozmieszczenie elementów lub ich eliminowanie. Na dwójce żółte Kangoo w kilka sekund uciekłoby z kadru - wystarczyło poczekać.

Na trójce - choć we mgle - to bloki nie są potrzebne, aby pokazać piękno alei.

Co do moich zdjęć - dopiero się uczę, między innymi oglądając i analizując fotografie tutaj, natomiast brak mi jeszcze śmiałości i umiejętności, abym zdecydował się cokolwiek pokazać. Cierpliwości.
    Fotografia to nie wszystko ... to o wiele więcej.

Domyślnie

Adam, nie mówię, że się nie zgadza, tylko chciałbym wiedzieć co.
    Babinicz, ja ledwo dostrzegam samochód, a ty wiesz nawet, że to żółte Kangoo Dzięki za kontynuację twojej wcześniejszej wypowiedzi. O to mi chodziło. A te bloki mi jakoś tam pasowały dla uzupełnienia. Bo na początku chciałem nawet rozmyć je zmniejszając w tamtym miejscu clarity, ale tak wydaje mi się lepiej.
    Ostatnio edytowane przez black70 ; 24-01-2013 o 14:25

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów