Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: prosba o porade

Domyślnie prosba o porade

W lipcu upadl mi Nikon D3000 co poskutkowalo nieostrzeniem obiektywu NIKKOR 18-55 na ogniskowych do 24, powyzej aparat zachowywal sie poprawnie.
    W grudniu jednak po pstryknieciu zdjecia aparat nagle zwyczajnie zdechl. Oddalem do serwisu jednak dowiedzialem sie ze nie naprawia mi aparatu w ramach gwarancji poniewaz ulegl on upadkowi.
    Naprawia go jezeli zaplace 760 zl za wymiane elektroniki i regulacje obiektywu oraz matrycy.
    Dzwonilem do Wawy jednak Pani w serwisie poinformowala ze moge sie co najwyzej odwolac pisemnie i nikt nie bedzie ze mna rozmawial.
    Jak myslice mam jakies szanse na gwarancyjne uznanie wymiany elektroniki bo ta moim zdaniem "zdechla" nie z winy upadku sprzed kilku miesiecy.
    Jedyny dowod jaki moge im przedstawic to zdjecia przed upadkiem w lipcu i po upadku ktore nieostrza ale czy oni to uznaja?
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedzi.

Domyślnie

A mocno go eksploatowałeś po upadku? Moim skromnym zdaniem nie kwalifikuje się na naprawe gwarancyjną. Ale zawsze warto spróbować.

I skąd wiedzieli, że Ci upadł?
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 24-01-2013 o 17:03
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Mysle ze zrobilem cos ok tysiaca zdjecia miedzy upadkiem a ucegleniem.
    Nie wiem skad wiedzieli o upadku nie zglaszalem tego faktu bowiem nie sadzilem ze ma on zwiazek z ucegleniem. W formularzu zgloszeniowym do serwisu zglaszalem do naprawy tylko awarie systemu a nie optyki obiektywu.
    Na obudowie tez nie bylo zadnych sladow bo upadek nie byl wielki bylo tylko lekkie otarcie na dekielku od obiektywu.

Domyślnie

Pewnie po obiektywie się pokapowali.
    Mogłeś wysłać z innym lub bez obiektywu.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Za tą kwotę kupisz używane puszkę, swój sprzedaj jako uszkodzony, chyba będzie korzystniej jak naprawa.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Ja zepsute d80 sprzedalem za 700zł. Ktoś ze wschodu kupił.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Napisalem prosbe do serwisu aby awarie elektroniki naprawili w ramach gwarancji a awarie optyki zwiazana z upadkiem odplatnie. Teraz poczekam na odpowiedz.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i bardzo dziekuje za wpisy.

Domyślnie

Wlasnie dostalem informacje z serwisu ze uwzglednia moja prosbe i naprawia mi elektornike w ramach gwarancji.
    No coz wypada tylko nam zyczyc aby jak wiecej takich serwisow bylow kraju.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

No to Ci się udało , gratuluję.
    Pozdrawiam.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Uprawnienia umieszczania postów