Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Dream

Domyślnie

Jeszcze jedna rzecz. Zakładam, że podparcie modelki było mniej więcej na wysokości łokcia. Mogę się mylić ale światło na krawędzi zagłębienia łokcia powinno się zachowywać podobnie jak na stopie czy dłoni.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

galaza nie do końca wiem o co Ci chodzi... tzn, o które miejsce? Ale jeśli chodzi o mocniejszy cień przy łokciu i ogólnie mniej doświetloną rękę niż nogi to moja wina Źle ustawiłem lampę, która doświetlała scenę z przodu

EDYTA:

Obiecałem bez żadnych upiększaczy:

Ostatnio edytowane przez Sz@kal ; 24-01-2013 o 21:43
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Myślałem, że modelka była podparta i w postprodukcji usuwałeś podpórkę, zdjęcie bez obróbki pokazało skąd to wynika. Moim zdaniem ręka w obszarze zaznaczonym kółkiem powinna być oblana światłem jak w miejscu wskazanym strzałką, wtedy stworzenie postprodukcyjnych przepałów na zasłonie ma sens.
    A tu ilustracja:
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Ale:
    1) przepały nie są stworzone postprodukcyjnie
    2) miejsce zaznaczone strzałką było oświetlone światłem z okna, miejsce w kółku od tego światła było zasłonięte ciałem modelki
    3) w tym miejscu nic nie było wymazywane
    tyle w temacie "ciemnego łokcia"
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Trochę się nie zrozumieliśmy, spójrz na obszar ponad "ciemnym łokciem" na zdjęciu przed- i po obróbce.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Aaaa teraz już wiem o co chodzi... Oj tam, czepiasz się Kurcze fakt muszę popracować nad tym miejscem i oblać go światłem Dzięki!
    12 14 28 35 85

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów