Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ptaki

Domyślnie Ptaki

rady porady, jakieś ostrzejsze nawet, mile widziane

1

2

3

Ostatnio edytowane przez nojmi ; 21-01-2013 o 09:45
    Nikon D3100 | Nikon Nikkor AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED VR | Velbon Sherpa 600R

Domyślnie

Bociek na fotce 2 miażdży Rewelacyjna fotka. Udało Ci sie może upolować jakiś sejmik bocianów ???

Domyślnie

na 2 i 3 bardzo dobre, dynamiczne ujęcia. Jedynie, co dość skutecznie przeszkadza to duża GO, dzięki której tło jest za bardzo dominujące, odwracając uwagę od bociana (zwłaszcza 2-ka)
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

3 - wyglada jak zdj z kompakta. Duze go, mocne swiatlo, wys perspektywa, brzydkie tło.
    1 - ujęcie - ni to blisko, ni daleko. Nie lubię takich odleglości. Wolałbym albo coś bliższego albo konkretny "krajobrazowy" kadr. Ale sam pomysl - kontra - to w moim guście Chociaż pobawiłbym sie kolorkami (nawet jeszcze na etapie robienia zdjecia - np. -2/3EV

2 - Najlepsze zdjęcie. Dobrze zamrożony ruch, mimo, że "złota godzinna to nie była", to i tak fajnie to wygląda. A co do tła - bardzo fajny las, podoba mi się. GO - kwestia gustu Wolę takie tło niż gradient z painta
    Popróbuj też "panoramowania" To może dać ciekawe efekty

Domyślnie

moze na pv ktos wyjasni mi termin "panoramowania" bo ja zielony jestem troche : ))))
    Nikon D3100 | Nikon Nikkor AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED VR | Velbon Sherpa 600R

Domyślnie

Panoramowanie to śledzenie obiektu, i wykonanie takiego ujęcia ażeby wydobyć wysoką dynamikę poprzez rozmazane tło i ostrego modela. Panoramowanie uwielbiane przez fotografów sportowych.
    M.

Domyślnie

z reguły jest to czas 1/60 s Ale można robić extremalne kadry nawet przy 1/15s nawet

Domyślnie

bardzo lubię takie jak Twoja "2"
    D7000

Domyślnie

Dwójka, zwala kapcie z nóg, gratulacje!

Domyślnie

jedynka - no cóż , kwestia gustu
    trójka - fakt , za duża głębia ostrości.
    dwójka - jest OK.

pozdrawiam
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Uprawnienia umieszczania postów