Szukaj
Bociek na fotce 2 miażdżyRewelacyjna fotka. Udało Ci sie może upolować jakiś sejmik bocianów ???
na 2 i 3 bardzo dobre, dynamiczne ujęcia. Jedynie, co dość skutecznie przeszkadza to duża GO, dzięki której tło jest za bardzo dominujące, odwracając uwagę od bociana (zwłaszcza 2-ka)
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
3 - wyglada jak zdj z kompakta. Duze go, mocne swiatlo, wys perspektywa, brzydkie tło.
1 - ujęcie - ni to blisko, ni daleko. Nie lubię takich odleglości. Wolałbym albo coś bliższego albo konkretny "krajobrazowy" kadr. Ale sam pomysl - kontra - to w moim guścieChociaż pobawiłbym sie kolorkami (nawet jeszcze na etapie robienia zdjecia
- np. -2/3EV
2 - Najlepsze zdjęcie. Dobrze zamrożony ruch, mimo, że "złota godzinna to nie była", to i tak fajnie to wygląda. A co do tła - bardzo fajny las, podoba mi się. GO - kwestia gustuWolę takie tło niż gradient z painta
Popróbuj też "panoramowania"To może dać ciekawe efekty
![]()
moze na pv ktos wyjasni mi termin "panoramowania" bo ja zielony jestem troche : ))))
Nikon D3100 | Nikon Nikkor AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED VR | Velbon Sherpa 600R
Panoramowanie to śledzenie obiektu, i wykonanie takiego ujęcia ażeby wydobyć wysoką dynamikę poprzez rozmazane tło i ostrego modela. Panoramowanie uwielbiane przez fotografów sportowych.
M.
z reguły jest to czas 1/60 sAle można robić extremalne kadry nawet przy 1/15s nawet
![]()
Dwójka, zwala kapcie z nóg, gratulacje!
jedynka - no cóż , kwestia gustu
trójka - fakt , za duża głębia ostrości.
dwójka - jest OK.
pozdrawiam
Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
Pozdrawiam Marek
Grupa FOTOKUJAWY
www.frontera.com.pl
Skontaktuj się z nami