Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie Snow is falling.

Witam wszystkich Nikoniarzy.
    Moje zdjęcia nie są nawet w najmniejszym stopniu tak dobre jak większość tutaj : )
    Co nie zniechęca mnie do przeczytania opini na temat zdjęć poniżej.

Zapraszam

1.

2.

3.

4. Zdjęcie, które w sumie nie nadaje się do niczego. Ale w pewien sposób przykuwa uwagę (może to ten uśmiech?)

Pozdrawiam
    Graivite

Domyślnie

Normalnie bym się nie rozwodził nad duperelami ale nudzę się więc napiszę
    Mi się bardzo podobają te fotografie. Jest w nich coś fajnego, lekkiego i są raczej odbiciem wizji w głowie niż realnego sensu a ja tak lubię. Ale dobra...bo pewnie
    bardziej Cię interesują kto co wyłapie technicznego:
    -fajnie że jest zadbanie o make'up
    -dziewcze bardziej słodko wygląda w czapeczce, dodaje jej uroku ale może dlatego ma go mniej bez, bo jakoś dziwnie fryzura się poukładała na pierwszej fotce
    -pewnie powiedzą Ci, żeby dwa pierwsze zdjęcia ciaśniej skadrować
    -modelka ma niezapięty rozporek (co daje kolejny argument do ciaśniejszego kadru )
    -co do trójeczki-nie wyciągałeś tam czasem cienia na szyi i okolicach? bo...tak brudno trochę jakbyś właśnie to robił.
    -można by było rozjaśnić nieco ciemne plamki które sie pojawiaja raz nad ustami raz nad brodą...ja wiem ze to cień i usuwanie tego to jakaś paranoja ale pierwsze co mi się rzuciło w oczy jak zacząłem uważniej analizować.

No i na koniec....osobiście odwróciłbym całkowicie kolejność zdjęć poczynając od bonusa, jeżeli miałyby być ułożone od najfajniejszego
    http://tekaprzyrodnika.pl/
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, mistrz martwi się o światło a artysta...artysta się nie martwi.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jackylhyde Zobacz posta
    Normalnie bym się nie rozwodził nad duperelami ale nudzę się więc napiszę
    Mi się bardzo podobają te fotografie. Jest w nich coś fajnego, lekkiego i są raczej odbiciem wizji w głowie niż realnego sensu a ja tak lubię. Ale dobra...bo pewnie
    bardziej Cię interesują kto co wyłapie technicznego:
    -fajnie że jest zadbanie o make'up
    -dziewcze bardziej słodko wygląda w czapeczce, dodaje jej uroku ale może dlatego ma go mniej bez, bo jakoś dziwnie fryzura się poukładała na pierwszej fotce
    -pewnie powiedzą Ci, żeby dwa pierwsze zdjęcia ciaśniej skadrować
    -modelka ma niezapięty rozporek (co daje kolejny argument do ciaśniejszego kadru )
    -co do trójeczki-nie wyciągałeś tam czasem cienia na szyi i okolicach? bo...tak brudno trochę jakbyś właśnie to robił.
    -można by było rozjaśnić nieco ciemne plamki które sie pojawiaja raz nad ustami raz nad brodą...ja wiem ze to cień i usuwanie tego to jakaś paranoja ale pierwsze co mi się rzuciło w oczy jak zacząłem uważniej analizować.

No i na koniec....osobiście odwróciłbym całkowicie kolejność zdjęć poczynając od bonusa, jeżeli miałyby być ułożone od najfajniejszego

Dziękuję. W szczególności za opis tego, co poprawić. Co do kadrowania: jak Ci się widza te zdjęcia?

Słowem sprostowania - miałem okazję fotografować bliźniaczki... Co za tym idzie na 1 i 4 zdjęciu jest ta sama dziewczyna. Natomiast na 2 i 3 jej siostra - bliźniaczka.

Na zdjęciu nr. 3 nie wyciągałem cieni - efekt obróbki. Mnie zupełnie nie przeszkadza szyja. Całość jest w porządku. Zaraz jeszcze raz obrobię to zdjęcie i poprawię.

Domyślnie

hahah...no widzisz...mimo, ze mam żonę-bliźniaczkę nieżony i jestem bardziej wyczulony na wyłapywanie różnic, to się nie kapnąłem. A nawet teraz powiedziałbym, że 1 i2 to jedna a 3 i 4 to druga

co do trójki pytałem bo jest taki kontrast miedzy gładką skórą w świetle a ziarnem w cieniu szyi który się często pojawia kiedy chce się rozjaśnić miejsca niedoświetlone. No ale to moja była zgadywanka

a kadrowanie? pytasz jak widzę kadry? Ja to amator wiec mnie nie pytaj ponieważ bardziej mi sie podoba 3 i 4 to tym samym poleciałbym w 1 i 2. Tam wygląda jakby dziewcze się gdzieś "zagubiało" w całej przestrzeni a zdjęcie wygląda jakby się prosiło o poszukanie zdjęcia w zdjęciu.
    Tak na szybko to tak ja bym ciachnał ale powtórzę-posłuchaj rady speców

http://tekaprzyrodnika.pl/
    Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, mistrz martwi się o światło a artysta...artysta się nie martwi.

Uprawnienia umieszczania postów