Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Nikkor 24-70

Domyślnie

Ja bym się raczej nie przejmował. Jeżeli pierścień ogniskowej chodzi płynnie i bez większych oporów to jest ok. Rozebrałem już kilka sztuk i po złożeniu nic na biurku nie zostało . Główne ich wady to była albo odkręcona płytka albo konieczność podpiłowania tu i tam w momencie gdy ciężko pracował pierścień ogniskowej.
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Witam,

Podłączę się pod temat żeby nie tworzyć kolejnego. Niedawno kupiłem nowego (w sklepie) Nikkora 24-70 i dziś zauważyłem na jego obudowie trzy dziwne ryski, których pochodzenie bardzo mnie zastanawia. Są to zadrapania które widać dopiero pod światło, normalnie są czarne. Wiem że nie mają wpływu na zdjęcia ale nurtuje mnie czy Nikon dopuścił żeby powstały w fabryce czy szkło mogło pochodzić np. ze zwrotu? Choć przyznam że poza tajemniczymi ryskami nie widać na nim jakichkolwiek śladów użytkowania. Dodam że gdy obiektyw obróci się w bagnecie, w pozycję do zdejmowania, są na samej górze… czyżby to była sprawka maszyny na linii produkcyjnej/testowej?

Czy ktoś z Was spotkał się może z podobną sytuacją?

Pozdrawiam.

D610 | N24-70 f/2.8 | N50 f/1.8 | N70-300VR f/4.5-5.6 | SB-900 + MK-900 |

Domyślnie

Wszystko wskazuje na to że sprawcą tajemniczych rys jest suwak zamka od pokrowca, w którym obiektyw był zapakowany w pudełku
    D610 | N24-70 f/2.8 | N50 f/1.8 | N70-300VR f/4.5-5.6 | SB-900 + MK-900 |

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów