Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Nikkor 24-70

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie Nikkor 24-70

Witam! Nie wiem czy z moim nowym 24-70 jest wszystko w porządku. Ogólnie dobrze i szybko ostrzy ale wydaje dziwne stuki (skala ostrości gdy zatrzymuje się ja jakiejś wartości) Nie wiem czy to normalne, a słowami ciężko to opisać. Czy mógłbym podesłać filmik jakiemuś użytkownikowi tego szkiełka na maila? Czy jest ktoś na ochotnika?

Domyślnie

Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zamieścił go tutaj zamiast rozsyłać każdemu z osobna.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

http://w673.wrzuta.pl/film/1RjfR7RlJjI/sam_0262
    Na filmiku obiektyw z założonym deklem, specjalnie tylko wciskałem spust na sekundkę (aby nie przewijał od początku do końca) i żeby usłyszeć te stuki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

I jak nikt się nie wypowie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbiku1981 Zobacz posta
    I jak nikt się nie wypowie?
    Ja tak nie miałem, ale nie wiem niestety czy masz się z tego powodu martwić czy nie

Egzemplarze tego obiektywu różnią się dość wyraźnie między sobą, m.in. jeżeli chodzi o opór pierścieni. Twój dodatkowo stuka... niech stuka Może się wyrobi

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Wypowie się, wypowie. Generalnie mój zachowuje się podobnie, ale dużo ciszej. Wydaje mi się, że film trochę potęguje to wrażenie stukania.

Domyślnie

Aż zapiąłem, żeby sprawdzić.
    U mnie cisza zupełna. Żadnego dźwięku. Słychać tylko powietrze jak pracuje fokus

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

No to ładnie, dobrze że gwarancja jest. Potestuje jeszcze kilka miesięcy może całkiem coś odpadnie i wtedy do serwisu

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

też sprawdziłem. Mój przeszedł na pewno więcej niż Twoja sztuka i szumi podobnie, jednak te trzaski są jakby mniejsze... (to też zależy czy dolatuje do końca skali czy nie) Ja bym się nie przejmował tylko focił.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów