Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Gdański

Domyślnie Gdański

Witajcie. Jestem użytkownikiem tego forum od niedawna. Do tej pory tylko patrzyłem. Udało mi się co nieco też skomentować. Przyszedł czas abym pokazał coś od siebie.

1.

Domyślnie

Nie wiem czy to tak specjalnie jest, ale moim zdaniem szum trochę przeszkadza w odbiorze zdjęcia.

Domyślnie

Bardzo fajny kadr, bardzo dobrze wykorzystana mala GO. Jedyne, co mi sie nie podoba to konwersja. Mz bez szumu, zbyt powyciaganych cieni byloby duzo lepiej (zakladam, ze to obrobka cyfrowa). Mysle, ze klasyczne, kontrastowe b/w pasowaloby tu bardziej. Niemniej jednak to bardzo udane zdjecie mz
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Bardzo fajny kadr, linie dobrze podreśliły perspektywę. Obróbkowo również wolałbym trochę mniej ziarna i mniej wyciągania cieni, ale to kwestia preferencji. Nie odebrało mi to w najmniejszym stopniu przyjemności z oglądania tego zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EONOnly Zobacz posta
    Nie wiem czy to tak specjalnie jest, ale moim zdaniem szum trochę przeszkadza w odbiorze zdjęcia.
    Tak, szum specjalnie dodany.

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Bardzo fajny kadr, bardzo dobrze wykorzystana mala GO. Jedyne, co mi sie nie podoba to konwersja. Mz bez szumu, zbyt powyciaganych cieni byloby duzo lepiej (zakladam, ze to obrobka cyfrowa). Mysle, ze klasyczne, kontrastowe b/w pasowaloby tu bardziej. Niemniej jednak to bardzo udane zdjecie mz
    Kombinowałem też z klasyczną konwersją i też wyszło fajnie. Będę miał na uwadze żeby za bardzo nie kombinować

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Bardzo fajny kadr, linie dobrze podreśliły perspektywę. Obróbkowo również wolałbym trochę mniej ziarna i mniej wyciągania cieni, ale to kwestia preferencji. Nie odebrało mi to w najmniejszym stopniu przyjemności z oglądania tego zdjęcia.
    Bardzo mi miło i cieszy, że mimo mankamentów(ziarna) zdjęcie ogólnie się podoba

Dziękuję za wizytę i komentarze

Domyślnie

Żeby nie było, że wszystkim się podoba Przeszkadza mi podział 50/50. Podłoga przez to wyszła strasznie ciężka i zdominowała to zdjęcie.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Żeby nie było, że wszystkim się podoba Przeszkadza mi podział 50/50. Podłoga przez to wyszła strasznie ciężka i zdominowała to zdjęcie.
    Rozumiem, też tak myślałem o tej fotce. Mam kilka innych(podobnych) kadrów z innym podziałem, natomiast ten wydał mi się "inny" z tą dominującą szyną.
    Dzięki za uwagi

Domyślnie

Mnie się jedynka podoba kadrowo i szum mi też pasi, ale bardziej zdecydowane BW bym tam widział, podkręć czernie. Może nieco winiety? Dwa jest też fajne kadrowo, ale mam wrażenie, że je mocno odszumiałeś i uciekł detal, drzewa bardzo "miękkie" i ten budynek w tle, jakieś zabiegi HDR-owe chyba też były i później odszumianie, mam rację?
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Bardzo fajne plany, niezłe światło. Dobre zdjęcie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów