Szukaj
Nie wiem czy to tak specjalnie jest, ale moim zdaniem szum trochę przeszkadza w odbiorze zdjęcia.
Bardzo fajny kadr, bardzo dobrze wykorzystana mala GO. Jedyne, co mi sie nie podoba to konwersja. Mz bez szumu, zbyt powyciaganych cieni byloby duzo lepiej (zakladam, ze to obrobka cyfrowa). Mysle, ze klasyczne, kontrastowe b/w pasowaloby tu bardziej. Niemniej jednak to bardzo udane zdjecie mz![]()
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Bardzo fajny kadr, linie dobrze podreśliły perspektywę. Obróbkowo również wolałbym trochę mniej ziarna i mniej wyciągania cieni, ale to kwestia preferencji. Nie odebrało mi to w najmniejszym stopniu przyjemności z oglądania tego zdjęcia.
Tak, szum specjalnie dodany.
Kombinowałem też z klasyczną konwersją i też wyszło fajnie. Będę miał na uwadze żeby za bardzo nie kombinować
Bardzo mi miło i cieszy, że mimo mankamentów(ziarna) zdjęcie ogólnie się podoba
Dziękuję za wizytę i komentarze
Żeby nie było, że wszystkim się podobaPrzeszkadza mi podział 50/50. Podłoga przez to wyszła strasznie ciężka i zdominowała to zdjęcie.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Mnie się jedynka podoba kadrowo i szum mi też pasi, ale bardziej zdecydowane BW bym tam widział, podkręć czernie. Może nieco winiety? Dwa jest też fajne kadrowo, ale mam wrażenie, że je mocno odszumiałeś i uciekł detal, drzewa bardzo "miękkie" i ten budynek w tle, jakieś zabiegi HDR-owe chyba też były i później odszumianie, mam rację?
Bardzo fajne plany, niezłe światło. Dobre zdjęcie.
Skontaktuj się z nami