Szukaj
Witam.
Co mi się podoba to to że fajna parka się trafiła, wszystkie zdjęcia z uśmiechem i na wesoło.
Nie widzi mi się natomiast kilka kadrów ( w szczególności te z poucinanymi rękami np. 7 czy pierwsze z
Młodym pewno się podoba bo widać szczęście i udało ci się je uchwycić.
Co do obróbki się nie wypowiadam bo każdy sobie coś tam skrobie.
Pozdrawiam
Tomek
Kompozycyjnie poległeś. Miałeś możliwości duże, ale nie wykorzystałeś.
Poczytaj o kompozycji, dobrze kombinowałeś ale niestety - no moim zdaniem CI nie wyszło.
Poczytaj o technikach takich jak złoty podział, czy kadrowanie do "ślimaka" czy ramka w ramce. Co powinno się ucinać, a czego nie. Czego unikać, a co warto umieścić na zdjęciu. Obróbka też nie powala.
Masz duży potencjał i widać, że się starasz bo miejsca nie są najgorsze, ale na każdym zdjęciu jest albo coś ucięte albo kompozycyjnie niezgodna z niczym
Podejrzewam, że jak poczytasz jakąś fachową książkę o kompozycji to tutaj zaprezentujesz nam niedługo fajny secik.
Ocena 4/10.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 08-01-2013 o 10:16
"Nikon"
Dzieki, czesto swiadomo ucinam , czasem nawet glowy![]()
Ostatnio edytowane przez SligoDarek ; 08-01-2013 o 13:48
Fejsbuk Darek Novak
Podoba mi się - kadrowanie takie ... Brytyjskie. A okolica wyszła skandynawsko.
widać że parka była na luzie i się dobrze bawiła - o podstawakadry jak na taką mini sesję dobre, no może poza 11 gdzie się to zdj prosi by ich w łapnąć nieco niżej.
pozdro![]()
A ja chcialem jeszcze wyzejniestety on za wysoki a ona zbyt niska. Wiem, ze kadry nie sa zgodne z powszechnie uznanymi kanonami. Postanawiam poprawe. No z parami tak jest, rozluznic ciezko, za to spietke zrobic, bardzo latwo, jakos mam szczescie do fajnych ludzi.
Ostatnio edytowane przez SligoDarek ; 09-01-2013 o 02:05
Fejsbuk Darek Novak
Moim zdaniem nie ma co się czepiać kompozycji w tym przypadku i warto jest wychodzić po za schematy. 3-12 bardzo fajne kadry, delikatne czasami minimalistyczne, fajna obróbka. Do tego zestawu który zrobiłeś fajnie by się wpasował jakiś tilt-shift i zabawa z GOJak zobaczyłem te zdjęcia to od razu mi na myśl przyszedł Austin Clayton
![]()
calosc na 5 plus - az szkoda czepiac sie szczegolow![]()
Łódź
Bardzo fajny set - emocje, miejsce, obróbka.
Fajne kadry - łączenie szerkiego planu z detalami.
Skontaktuj się z nami