Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    dla wielu osob mm bylo narzedziem pracy - agencej fotografowie korzystali z wyszukiwarki do znalezienia konkretnych osob itd .. .
    Ja generalnie nie lubię szukac ich tam. Dużo niepoważnych osób. Do profi sesji wręcz odradzam. Najwyżej można tam odszukac niektóre profesjonalne modelki, uzyskać ich mail czy telefon, które generalnie przecież nie sa ogólnodostępne. Natomiast kontakt z początkującymi dziewczynami - masakra.

w takiej formie jak jest portal nadaje sie jedynie do litasnych foteczek. no chyba ze taki byl cel. .
    To niestety całkiem możliwe. Statystyki odwiedzin sa ważniejsze od zadowolenia użytkowników. Nie zawsze jedno idzie w parze z drugim.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja generalnie nie lubię szukac ich tam. Dużo niepoważnych osób. Do profi sesji wręcz odradzam. Najwyżej można tam odszukac niektóre profesjonalne modelki, uzyskać ich mail czy telefon, które generalnie przecież nie sa ogólnodostępne. Natomiast kontakt z początkującymi dziewczynami - masakra.
    no niestety poziom profesjonalizmu na mm zaczal rownac do nowego designu...
    ale tak jak napisales - to najprostszy sposob znaleznienia kontaktu do powazanych dziewczyn czy fotografow - bo konto na mm kazdy mial.
    z tego co wiem agencej szukajace nowych twarzy dosc intensywnie mm przeszukiwaly
    do profi sesji rowneiz odradalem prace z neisprawdzonymi dziewczynami .. choc niedawno dalem sie zlapac i o maly wlos by sie to skonczylo zle dla klienta. na szczescie na backup w poznaniu zawsze mozna liczyc

To niestety całkiem możliwe. Statystyki odwiedzin sa ważniejsze od zadowolenia użytkowników. Nie zawsze jedno idzie w parze z drugim.
    tylkoze statystyki odwiedzic spadna jak mdelki przestana miec zlecenia a fotografowie przestana szuakc... pseudomaxmodelinki wtedy nie nadrobia ruchu na portalu bo przestanie byc popularny wsrod modelek wiec nie bedzie sensu sie lansowac...
    dziwne ze prosta logika nie dociera do tworcow portalu - zarzynaja kure znoszaca zlote jaja - byli niemal monopolistami
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

...z tego co wiem agencej szukajace nowych twarzy dosc intensywnie mm przeszukiwaly
    Tak. Ale sytuacja i potrzeby agencji to nie to samo co potrzeby fotografa.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Gdzie w ogóle jest wyszukiwarka? Ślepy jestem. To ma być to coś po prawej u góry - przy portfoliach modelek? Tylko tyle kryteriów?

Domyślnie

Wszedłem na forum MM. Widzę, że oni tam nie czują potrzeb ani fotografów ani modelek. Administratorzy patrzą na to jak na jedną ze 100 stron jaka się zapewne wcześniej zajmowali. O specyfice portalu nie mają pojęcia.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-01-2013 o 16:35

Domyślnie

Zdjęcia poziome są jeszcze mniejsze niż były. Jak ktoś miał przygotowane odpowiednie rozmiary, to teraz jest rozmazana papka zamiast ostrego zdjęcia. Max rozmiar w poziomie to 650px. Ktoś sprawdzał ile jest max w pionie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Zdjęcia poziome są jeszcze mniejsze niż były. Jak ktoś miał przygotowane odpowiednie rozmiary, to teraz jest rozmazana papka zamiast ostrego zdjęcia. Max rozmiar w poziomie to 650px. Ktoś sprawdzał ile jest max w pionie?
    650px było już wcześniej.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Nie. Było 680.

Domyślnie

A ja jestem ciekaw, jakie będzie tempo załatwiania niedociągnięć pewnych kwestii na tym portalu.

Zgłosiłem wczoraj problem, że po dodaniu przeze mnie i osobę współpracującą tego samego zdjęcia i podpisania go, ona ma możliwość wystawienia mi referencji, a ja nie.
    Niby drobnostka, ale komuś, kto zaczyna jednak na tym zależy.

Oczywiście przyszło jakieś potwierdzenie, że sprawa zgłoszona, ale że mają dużo spraw i takie ble ble ble.

Ja już powoli migruje na Megamodels (klin Maxmodels przed zmianami), a na Myport czy Zoneart już jestem od jakiegoś czasu, choć jak nietrudno się domyśleć - nie jest to to samo co Maxmodels (jeśli chodzi o liczbę ludu zarejestrowanego).

Domyślnie

Tak. Ale sytuacja i potrzeby agencji to nie to samo co potrzeby fotografa.
    nigdy nei mowilem ze jest inaczej
    chodzi o to by umozliwic prace jednym i drugim

Gdzie w ogóle jest wyszukiwarka? Ślepy jestem. To ma być to coś po prawej u góry - przy portfoliach modelek? Tylko tyle kryteriów?
    brawo .. to wlasnie jest cos co nazywaja wyszukiwarka i obiecuja ze beda rozszerzac kryteria hihihih

Wszedłem na forum MM. Widzę, że oni tam nie czują potrzeb ani fotografów ani modelek.
    dokladnie tak
    Administratorzy patrzą na to jak na jedną ze 100 stron jaka się zapewne wcześniej zajmowali. O specyfice portalu nie mają pojęcia.
    mnie sie wydaje ze administratorkami sa dwie stazystki ktorych pojecie o branzy ogranicza sie do czytania pudellka.
    gdyby bylo inaczej nie dopuszczonoby do tak karygodnych bledow.
    poza tym mysle ze interia ma podejscie - liczy sie klikalnosc a cala reszta jest niewazna.

jesli komus w ciagu tygodnia-dwoch udaloby sie postawic portal z funkcjonalnoscia maxmodels i troche lepszym interfejsem, nie wieszajacy sie i do tego dobrz ego zareklamowac - wytnie wszystkich uzytkownikow - bo wiernoc userow na bardzo pstrym koniu jezdzi.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów