Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Test SaBinki

Domyślnie Test SaBinki

Po zakupie lampy trzeba było ją potestować- pomęczyć narzeczoną
    Strzelone na szybko

Domyślnie

widzę, że porządnie musisz potestować jeszcze PS.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

wiem... tutaj tylko białe tło zostało trochę rozjaśnione i pod pupą cień zlikwidowany. Nie przepadam za obróbkami, ale trzeba się nauczyć.
    Zdjęcie zrobione na targach motoryzacyjnych , bez żadnej obróbki

Domyślnie

nie chce nic mowic, ale tragedia. Nie widzisz tego? Wyglada to gorzej, niz blue-boxy z teleranka. Jak wiesz, ze nie panujesz jeszcze totalnie nad PSem, to sie go nie tykaj i zacznij nauke od czegos mniej zaawansowanego.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

opowiedz lepiej, jak bylo na targach? warto isc, czy jak zwykle jest tak sobie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    nie chce nic mowic, ale tragedia. Nie widzisz tego? Wyglada to gorzej, niz blue-boxy z teleranka. Jak wiesz, ze nie panujesz jeszcze totalnie nad PSem, to sie go nie tykaj i zacznij nauke od czegos mniej zaawansowanego.
    Niedościgniony Mistrzu PSa, zamiast się wybzdyczać, poradź Lightmanowi coś konkretnego. przy okazji może też się czegoś nauczę ?
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Każde porady i twórczą burę przyjmę z potulnie, w końcu cały czas się uczymy.
    Na targach jak zwykle ...lipa.

Domyślnie

chlopaki mają rację odnośnie ps-a, wycięcie sylwetki z tła pozostawia wiele do życzenia
    następnym razem użyj funkcji extract ( wydziel ), powinno być znacznie lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguslaw B. Zobacz posta
    Niedościgniony Mistrzu PSa, zamiast się wybzdyczać, poradź Lightmanowi coś konkretnego. przy okazji może też się czegoś nauczę ?
    Zatem w tej materii goraco radze podstawowa lekture o PSie, ktorej dostepne sa tony w kazdej ksiegarni. Np. Scot Kelby - The photoshop cs2 book for digital photographers, Katrin Eisman - Restoration and retouching - to akurat mam i jest w miare ok, ale jest zapewne masa innych dobrych tytulow.
    Jesli chodzi o samo szparowanie, to Katrin Eismann - Masking and Composing. Po polsku widze, ze tez wyszlo jako "Photoshop maskowanie i komponowanie", niestety drogie (~120zl). Nic lepszego chyba nie znajdziesz.
    Popatrz tez na linki z tego watku. Tam jest jak sobie poradzic z obrysem postaci, wlosami itp.

pozdrawiam
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Dziewczyna na zdjęciu [1] wyszła niekorzystnie. Bardzo niekorzystnie. Nie wiem co więcej powiedzieć.

Zdjęcie [2] nazwałbym poprawnym, choć jak na mój gust kadr mało zdecydowany i tonalność takoż.

Uprawnienia umieszczania postów