Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Pytanie w sprawie Nikon SB-600

Kupiłem dziś lampę Nikon SB-600 używaną ze sklepu i mam pytanie. Lampa działa. Tylko przy włączaniu słychać przez chwilę lekkie piszczenie z lampy potem przestaje i wszystko z nią w porządku poprawnie działa, takie same piszczenie pojawia się przed wykonaniem zdjęcia. Czy to normalne?
    "Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Tak to normalne...chociaż przy delikatnym błysku raczej powinno być cicho...ustaw tryb manualny na minimum lub odrobinę więcej i spróbuj... Przy błysku w okolicy pełnej mocy każda lampa nikona piszczy /nie wiem czy SB-700 bo nie miałem ale wcześniejsze tak!/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwyozzman Zobacz posta
    Tak to normalne...chociaż przy delikatnym błysku raczej powinno być cicho...ustaw tryb manualny na minimum lub odrobinę więcej i spróbuj... Przy błysku w okolicy pełnej mocy każda lampa nikona piszczy /nie wiem czy SB-700 bo nie miałem ale wcześniejsze tak!/
    Ok, dzięki, czyli wszystko jest ok
    "Fotografowanie - podobnie, jak stosowanie wszelkich innych środków wyrazów - nie jest wymyślaniem, lecz odkrywaniem. Fotografia, to możliwość krzyku, wyzwolenia, a nie próba udowodnienia własnej oryginalności. To sposób życia." - Henri Cartier-Bresson

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

To co nazywasz piszczeniem to praca przetwornicy, w niektórych modelach wcale jej nie słychać, w innych piszczy mniej lub bardziej, w SB-600 właśnie ją słychać.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    To co nazywasz piszczeniem to praca przetwornicy, w niektórych modelach wcale jej nie słychać, w innych piszczy mniej lub bardziej, w SB-600 właśnie ją słychać.
    Jeszcze raz serdecznie dziękuję za info

Uprawnienia umieszczania postów