Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie D300 - EN-EL3e akumalator

Witam forumowiczów,

poszukuję akumulatora do mojego d300, jest wiele zamienników jak i podróbek, na allegro znalazłem coś takiego (podobno oryginały):
    http://allegro.pl/oryginalna-nowa-ba...898495056.html

Czy możecie potwierdzić że są to oryginalne akumulatory, bądź czy może ktoś polecić sklep gdzie kupić w miarę tanio oryginalny akku bez ryzyka ?
    Ewentualnie rozważam zakup jakiegoś zamiennika, czytałem że Hahnel jest w miarę ok, ale kosztuje 140 zł, i nie wiem czy w tej cenie nie lepiej kupić oryginał.

Poszukuje 2 sztuki akumulatora.
    Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować . Lewis Hine

Domyślnie

czytałem że Hahnel jest w miarę ok, ale kosztuje 140 zł, i nie wiem czy w tej cenie nie lepiej kupić oryginał.
    Optymista !

P.S.
    Dobrze, że D300 nie sprawdza procesora, bo D700 już by się nie dał uruchomić z tego Hahnela.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Witam! Ja do D300s kupiłem zamiennik ze sklepu fotoamigo.pl koszt około 45zł. Sprawuje się bardzo ok, przewidywalnie. Trzyma ok. 90% tego co dobry oryginał. Uważam, że warto.

Domyślnie

Choć hologram wygląda na prawidłowy, to całość wydaje się być podróbką.
    Mówię "wydaje się być", bo ciężko stwierdzić coś z tych zdjęć.
    Teraz nie ma nic na alledrogo, ale tym się nie martw.
    Cały czas się zdarzają oryginalne używki. Ja polecam taki właśnie wybór.
    Nie spiesz się, nawet na naszej giełdzie co jakiś czas oferują się osoby ze sprzedażą oryginałów.
    Zdrówka.

D600, N20-35/2.8D, N28-85/3.5-4.5AF, N50/1.8G, 85/1.8G, N70-210/4-5.6, Юпитер 37A 135/3.5, Metz 50AF-1

Domyślnie

To oryginał w dobrej cenie. Nie ma tylko informacji o opakowaniu. Najważniejsze, że ma tłoczenie numerka obok styczników. Żadne przeze mnie spotykane podróbki tego nie miały.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Optymista !

P.S.
    Dobrze, że D300 nie sprawdza procesora, bo D700 już by się nie dał uruchomić z tego Hahnela.
    A to ciekawostka. Posiadam D300s i D700 oba pracują na Hahnelu bez jakichkolwiek problemów. Żadnych spadków napięcia czy czegokolwiek. I naprawdę nigdy nie wiem co mam w danym momencie w aparacie - oryginał czy Hahnela. To dobry zamiennik. Moim skromnym zdaniem oczywiście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurol62 Zobacz posta
    A to ciekawostka. Posiadam D300s i D700 oba pracują na Hahnelu bez jakichkolwiek problemów. Żadnych spadków napięcia czy czegokolwiek. I naprawdę nigdy nie wiem co mam w danym momencie w aparacie - oryginał czy Hahnela. To dobry zamiennik. Moim skromnym zdaniem oczywiście.
    Teraz już za późno i nie znajdę posta, w którym opisywałem szczegółowo swój przypadek. A szkoda, bo nie lubię się powtarzać i jeszcze przeczytać: " aa, no chyba że tak".

Nawet ja umiem uruchomić swój D700 z akumulatora polimerowego, tylko co z tego ? Nikt w serwisie nie umiał mi powiedzieć jak długo pociągnie mój aparat przy używaniu akumulatora bez procesora - dlatego wolałem nie ryzykować. (D80 nie zgłaszał problemów, więc w nim przez 2 lata działał akumulator polimerowy za 49zł 4000mAH). Do aparatu za ok. 7tys. nie szkoda mi kupić akumulatora za 200zł ( oszczędzając 100zł na 4 lata) - nerwy mam spokojniejsze. I wcale to nie znaczy, że zabraniam innym tak robić --> nie moja kasa !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez botang Zobacz posta
    Witam forumowiczów,

poszukuję akumulatora do mojego d300, jest wiele zamienników jak i podróbek, na allegro znalazłem coś takiego (podobno oryginały):
    http://allegro.pl/oryginalna-nowa-ba...898495056.html

Czy możecie potwierdzić że są to oryginalne akumulatory, bądź czy może ktoś polecić sklep gdzie kupić w miarę tanio oryginalny akku bez ryzyka ?
    Mogę potwierdzić że ten akumulator który zalinkowałeś jest oryginalny, miesiąc temu kupowałem u tego sprzedawcy TEN akumulator i jest w 100% oryginalny, wtedy jeszcze cena była niższa.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Czy Twoje "potwierdzenie" oparte jest na rzetelnej analizie/konsultacji/poradzie, czy też wynika z wiary, że za 89 złotych można w Polsce kupić oryginalną baterię?
    Były już na rynku "oryginalne" (tyle, że na rynek np. chiński) gripy do D300:

https://nikoneurope-pl.custhelp.com/...h-nikon#MB-D10

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów