Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Kolorystyka mi bardzo pasuje, na niebie swietnie sie kotluje. Szkoda ze ten zameczek/kosciolek w takiej ciemnicy jak i skaly po prawej.
    Na kolana nie rzuca ale na pewno cos wyszlo. Ogolnie mam wrazenie pozytywne, ale jednoczesnie mam tez wrazenie ze mogloby byc lepiej pod wzgledem i ekspozycji i kadrowania.

NIe chce bronić tej foty ( w zadnym wypadku!) , jednak u mnie widac detale w cieniach, zarowno na skalach jak i na latarni, poza tym to bylo robione wybitnie pod slonce - na pewno patrzyles kiedys na obiekt pod slonce, czy uwazasz, ze obiekty na ktore patrzyles byly jasne ?? Raczej nie, bo slonce bylo za nimi.
    NIe chce na sile skrzywiać rzeczywistosci zeby bylo "ladniej"
    .

Dziekuje za komentarz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    NIe chce bronić tej foty ( w zadnym wypadku!) , jednak u mnie widac detale w cieniach, zarowno na skalach jak i na latarni, poza tym to bylo robione wybitnie pod slonce - na pewno patrzyles kiedys na obiekt pod slonce, czy uwazasz, ze obiekty na ktore patrzyles byly jasne ?? Raczej nie, bo slonce bylo za nimi.
    NIe chce na sile skrzywiać rzeczywistosci zeby bylo "ladniej"
    .

Dziekuje za komentarz.
    Nie no, oczywiscie ze widac cos w cieniach, ma pewno nie ma tam totalnej ciemnicy.
    Skrzywiac rzeczywistosci?...hm. Mz na pewno wiecej widziales na tych skalach po prawej jak na nie patrzyles.
    To aparat nie wyrabia, ludzkie oko daje rade ze szczegolami w swiatlach i cieniach o wiele lepiej niz aparat.
    Ale proponuje nie drazyc tego tematu, bo to temat rzeka.

Nie chce wyjsc na czepialskiego ale w tych cieniach mogloby wiecej widac. I to mialem na mysli konkretnie.
    Nie spodziewam sie tam fuul szczegolow, ale mogloby byc wiecej.
    No i masz pelne prawo bronic foty.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Krzysiek dość dyplomatycznie podszedł do tej foty. Jak dla mnie jest po prostu słaba a podział 50/50 tez nie służy. Szczegóły w cieniach widać ale myśle ze nie wykorzystales potencjału tego miejsca - przynajmniej na tym zdjeciu
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów