Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Tablet graficzny Wacom Intuos4 S oraz Intuos5 Touch S.

Witam
    Mam pytanie do użytkowników tabletów graficznych Intuos4 S oraz Intuos5 Touch S. Chciałbym wybrać jeden z tych tabletów. Z tego co przeczytałem w specyfikacjach do 4S dodawany jest Adobe Photoshop® Elements 7 Windows, a do 5 Touch S Adobe Photoshop® Elements 10 Windows, czy po zakupie tabletu mogę pobrać najnowszą wersję oprogramowania na podstawie otrzymanego kodu np. Elements 11. Cena Intuos4 S jest 770zł. a Intuos5 Touch S 837 zł.
    Chętnie kupiłbym tablet z możliwością zainstalowania PS Elements 11, wersję 7 i 10 mam.
    Co ma nowszego Intuos5 Touch S w porównaniu do 4S. jak się na tych wersjach pracuje.
    Może kilka słów napiszą Czornyj, Stig jako biegli w tych sprawach.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Od nowego roku (01.01.2013) można upgradować tylko o jedną wersję - czyli do 11 możesz tylko z 10-tki. Wcześniejszych nie można.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Zastanów się czy nie warto odłożyć trochę więcej grosza i zainwestować w wersje M lub o jeszcze większej powierzchni roboczej.
    Przy ciągłym użytkowaniu 4s po paru miesiącach dojdziesz do wniosku, ze czasem brakuje tych paru cm.

A co do różnic to dla mnie osobiście I5s od I4s rożni się tylko zmiana z "klikających" klawiszy na dotykowe
    Jak na razie Wacom aktualizuje sterowniki na bieżąco do 4s i pod PS CS6 wszytko śmiga prawidłowo.

Jakiego byś nie wybrał i tak będziesz bardzo zadowolony, kupując go nie wierzyłem ze taka pierdoła możne tak ułatwić życie
    Jeszcze jedna ważna sprawa - od razu zainwestuj w rękawiczkę dedykowana do tabletów wacoma, możne i śmiesznie to wygląda ale w znacznym stopniu ułatwia prace.

Domyślnie

Tablet będzie używany amatorsko, a więc nie chcę przepłacać. Co do powierzchni roboczej to nie potrzebuję dużej, do obecnej chwili używałem Wacom Bamboo - MTE-450 i była wystarczająca wielkość, niestety tablet zarekwirował syn i ja pozostałem z myszką. O rękawiczkach nie słyszałem podaj linka do tego wynalazku, nie kupię ale jestem ciekawy jak to wygląda.

Domyślnie

Od kilku miesięcy używam Inuosa5 S Touch + WiFi - rewelasją!!! Wcześniej używałem Intuosa 3, w miedzyczasie testowałem 4, ale 5-tka rozłożyła mnie na łopatki swoją zajebiaszczą zajebiaszczością, a mysz przez nią całkowicie zdechła (z 3-ką używałem jej jeszcze do wiązania ścieżek w Illku).

Tu moje ostatnie zleconko - 15 min. na obróbkę jednego zdjęcia pod format B1, na tym tablecie można uprawiać rajdowy retusz:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=219621

Domyślnie

Co do rękawiczki to ja posiadam model na jeden palec.

http://www.transit.pl/tablety-glowna...o-tabletu.html

Pierdoła i to dosyć droga, ale jeżeli używasz wacoma w sposób ciągły (3-4h na dobe) to po pewnym czasie ekran dotykowy(pole robocze) zaczyna byc dosyc mocno porysowane, wytarte przez wewnetrzna część dłoni (przynajmniej moje). W związku z tym po wymianie foli zakupiłem rękawiczkę i jak na razie rys brak.

Teraz zostało tylko uzbierać kasę na cintiq'a

A co do WIFI to musi byc duze ulatwienie bo mnie czasami krew zalewa jak nie mogw pracowac w wygodnej pozycji

Domyślnie

Rękawiczka przydaje się przy rysowaniu na Cintiqach i większych tabletach, gdzie więcej operuje się z łokcia. Do retuszu zawsze używałem małych tabletów (ArtPadII->Graphire->Intuos3 S->Intuos5 S Touch), obsługuję je oszczędnymi gestami palców i nadgarstka, więc nie ma problemów z wycieraniem. Inna sprawa, że o ile Intuś3 miał pancerną, śliską powierzchnię, o tyle Intek4 był bardziej papierowo-szorstki i nb. strasznie szamał końcówki. W 5-tce powierzchnia jest gdzieś między 3 a 4, więc powinno być lepiej.

Domyślnie

Jeżeli powierzchnia robocza w 5-tce będzie takiej samej jakości jak w posiadanym Bamboo - MTE-450, to będzie dla mnie wystarczające. Po okresie używania 2 lat (amatorsko) nie posiada żadnych rys. Raczej będę skłaniał się do Intuos5 S Touch, poczekam trochę może będzie z PSE 11. Wtedy sprzedam posiadany PSE 10 i będę miał PSE 11.
    Rękawiczka nie przypadła mi do gustu.

Domyślnie

Odświeżę trochę wątek.
    Przyszedł na mnie czas, żeby poważnie zastanowić się nad jakiś tabletem - lenistwo i wygoda zwyciężyły
    Co do modelu jestem raczej zdecydowany na WACOM Intuos5.

Pytania mam takie:
    Posiadam 22" monitor i zastanawiam się czy S będzie wystarczająco precyzyjny czy może lepiej M?
    Jak jest z trwałością powierzchni i końcówek do pióra?

Pozdrawiam
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Spokojnie S'ka do obróbki zdjęć wystarczy - chyba, że chcesz coś rysować...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów