Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Malbork

Domyślnie Malbork

zdjęcie pochodzi z wyjazdu zeszłorocznego nad morze,
    po drodze zatrzymaliśmy się w Malborku a ja zabrałem statyw i zacząłem chodzić po salach tłukąc zdjęcia bez flasha na długich czasach
    przez co wszyscy na mnie dziwnie patrzyli, że robię zdjęcia ze statywu..

cała seria ma 16 zdjęć ale tak naprawdę tylko kilka sztuk trzyma poziom moim zdaniem,
    z tego też powodu wybrałem to jedno do pokazania no chyba, że ktoś zechce więcej zobaczyć..

.
    Ostatnio edytowane przez Anar ; 05-01-2013 o 01:59
    D80 | D600, N16-35 | EIZO SX22, i1 Display Pro | WWW | Vieworld Photo Magazine

Domyślnie

poziom to moze i trzyma, tylko z pionami nie za bardzo
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    poziom to moze i trzyma, tylko z pionami nie za bardzo
    nie mam w zwyczaju wyginać zdjęć żeby naprostowywać linie zbieżne,
    tym bardziej, że zakrzywianie perspektywy na 10mm mi się bardzo podoba,
    bo jak dla mnie bądź co bądź dodaje dynamizmu.

Domyślnie

Dla mnie cienie zbyt smoliste. Dynamika kompozycji w tym przypadku to kwestia gustu, mi ona nie odpowiada.

Domyślnie

Anar,pokaż następne !!
    CO prawda mi też wydaje się za ciemne, bym bardziej wyciągnął cienie i wyostrzył.

Czekam na następne
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Mi tez to zdjecie nie podchodzi. Krzywizny jak to krzywizny, jednym podobaja sie, innym nie-mi jednak nie.
    Najbardziej nie podoba mi sie smolista obrobka tego czarnego zdjecia, zobacz co sie dzieje na suficie-kosmiczna czarna dziura.
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 10-01-2013 o 19:36

Domyślnie

Technicznie jako architektura nie wyszło najlepiej. Okna z przodu przepalone, a sufit zupełnie czarny. Jak już miałeś statyw trzeba było spróbować naświetlić z różnymi parametrami.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Mi tez to zdjecie nie podchodzi.Krzywizny jak to krzywizny,jednym podobaja sie,innym nie-mi jednak nie.
    Najbardziej nie podoba mi sie smolista obrobka tego czarnego zdjecia,zobacz co sie dzieje na suficie-kosmiczna czarna dziura.
    a przed chwila wysylem te zdjecie na jeden konkurs,
    i faktycznie przy aRGB tej plamy nie bylo az takiej,
    sufit z cieni wychodzi (nie mowia tu o tym ze tam nie ma wcale czerni bo wyszloby ze gadam bajki,
    tylko ze są tam widoczne szczegoly w dosc duzym obszarze tej czarnej dziury jak to nazywasz)

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    Technicznie jako architektura nie wyszło najlepiej. Okna z przodu przepalone, a sufit zupełnie czarny. Jak już miałeś statyw trzeba było spróbować naświetlić z różnymi parametrami.
    wszystkie zdjecia w zamku robilem po 3-4 kompozycje,
    ostatecznie jednak stwierdzilem ze nie podobają mi sie zdjecia skladane gdzie wszedzie są widoczne szczegoly,
    z jednego prostego powodu, zakochalem sie w kontrastach i to mi sie podoba.

--------------

kolejne zdjecie:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anar Zobacz posta
    (...) zakochalem sie w kontrastach i to mi sie podoba.
    Tyle, że duży kontrast nie musi oznaczać braku szczegółów w cieniach. Wiem - kwestia gustu. Co do zdjęcia nr 1 podzielam zdanie przedmówców. Dwójka natomiast mi się podoba, zwłaszcza za sprawa kompozycji, a i konwersja jest tutaj ok, chociaż ja w cienach trochę więcej detalu bym zostawił
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 10-01-2013 o 09:13

Domyślnie

Anar,kontrast kontrastem, ale i tak jest za ciemno.
    Ta czerń zbyt z powiela cały obraz i zakłóca ostateczny odbiór tych miejsc.
    Dodatkowo tu powinno się naprostować tak by zniknął efekt obalającej się ściany.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów