Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Cisza ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Co do BW to zdecydowanie sie wylamie.(choc sam go przewaznie nie robie). Przesadzone z kontrastem. Tez uwazam ze to zdjecie raczej lepiej bedzie wygladac w mocniejszej wersji niz delikatnej ale nie az tak.
    Na dobra sprawe praktycznie prawiew w kazdym miejscu w cieniach jest jakis detal, w swiatlach juz mniej gdzieniegdzie...ale te dosyc glebokie cienie i jasnosci w kadrze razem mi nie graja. Za kontrastowo.
    Jasna sprawa, pamiętam że już kiedyś mówiłeś że tego typu czernie i biele nie bardzo Ci pasują, szanują to bardzo!
    Niemniej jeśli nie widzisz detali w światłach to albo monitor do wymiany albo masz nie skalibrowany sprzęt
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    (........)
    Niemniej jeśli nie widzisz detali w światłach to albo monitor do wymiany albo masz nie skalibrowany sprzęt
    Michal z calym szacunkiem, blagam bez takich tekstow. Jakby tego JPG teoretycznie wrzucic na lcd aparatu i dac kontrole przepalen, to by gdzieniegdzie zamrygal.
    Co do tych jasnych parti i detalu w nich, to na pewno gdzieniegdzie jest przepal na kanale R.
    A bedzie i pare miejsc (zaznaczam ze tylko pare) gdzie bedzie przepal na 3 kanalach prawdopodobnie albo sie nardzo zblizy do tych wartosci.
    Chcesz mocne BW, prosze bardzo. Sa rozne szkoly i gusta. Od smoly do delikatnych szarosci.
    Dla mnie zestawienie cieni ze swiatlami na tym zdjeciu jest za mocne i tyle.
    Tez bym to widzial w mocnej obrobce, ale nie az takiej.

Ale jesli tobie tak pasuje to twoja wola jako autora i juz. Nie zamierzam ci narzucac swoich upodoban.
    Mozemy pozostac przy swoich upodobaniach i nie wymieniac sobie monitorow.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Nie musi być widać, i tak kadr jest świetny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Ale jesli tobie tak pasuje to twoja wola jako autora i juz. Nie zamierzam ci narzucac swoich upodoban.
    Mozemy pozostac przy swoich upodobaniach i nie wymieniac sobie monitorow.
    Jasna sprawa
    W takim razie masz nie monitor tylko kanały do wymiany
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Jasna sprawa
    W takim razie masz nie monitor tylko kanały do wymiany
    Kanaly to mi pare lat temu w dolnej 6-tce wymieniali.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Może i Ty Michale pomyślisz o jakimś tutku...?
    Wielu wdzięcznych by się znalazło.
    Już się jeden znalazł
    Napewno kolejna moja Erupcja byłaby ciekawsza
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

No i co tu dużo gadać, jest klasa. Od BW zaczynając... Duży format, ściana, palce lizać.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

BW extra . A calosc bez zastrzezen tylko sciana .

Domyślnie

Jestem bardzo na tak. Fotografia robi wrażenie, a dobra konwersja dopełnia całości.

Domyślnie

Już tu na pewno byłem,ale wracam bo warto
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów