Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Traktory

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    1 - książki o kadrowaniu
    2 - książki o montażu
    3 - pomysł jak ma wyglądać materiał
    4 - wieksze zmiany planów

zabawy kolorem itp. zostaw sobie raczej na później

acha - obejrzałem na niemo - to pomaga , więc o dźwieku nic nie napiszę

I koniecznie napisz do czego te materiały mają służyc
    Fafniak - mimo całego szacunku i pozytywnych wrazen w stosunku do Ciebie muszę to powiedziec - pitolisz.
    Kadrowanie było inne, ale nie oznacza to ze złe. Montaz - kwestia gustu, zalezy od tego co Kolega chciał przedstawić w tym filmie.
    Zabawa z kolorkiem duzo dała - duzy +

I ja aktualnie mam 99% wspolnego z filmem, wiec dla mnie nie liczy sie tylko " by sie ruszało".

Uwazam ze materiał jest ok, teraz pytanie - o co chodzi w filmie?

Domyślnie

Ja to widzę tak:

...ujęcie 9 - jadą traktory;
    ujęcie 10 - jadą traktory;
    ujęcie 11 - jadą traktory;
    ...
    ujęcie 17 - jadą traktory;
    ...
    ujęcie ... - jadą traktory;

A teraz polecony filmik " Claas Lexion 770..."
    ujęcie ... - coś się sypie z czegoś na coś;
    ujęcie ... - ziarno wypada z rury kombajnu;
    ujęcie ... - to co wyżej tylko z innej perspektywy;
    ujęcie ... - kombajn podbiera plon;

Minusem Twojego filmiku jest niemalże jedna i ta sama scena, co powoduje, że jest nudnawo. Brakuje opowieści.
    Ale poza tym nie jest źle. Nie najgorzej zmontowane i zgrane z muzyką. Generalnie mz jest całkiem nieźle. Inaczej mówiąc - nie ma wstydu.

Domyślnie

Moze gdy bym mial kran kamerowy bylo by zdecydowanie lepiej, nie ma za bardzo jak nagrac takich scenek...

Domyślnie

No to kup 900zł i masz 1,6m kran z platforma 3d pod glowice.

Domyślnie

Czy ktoś korzystał z takiego kranu? Czy to ma sens? Mają różne długości, pytanie którą wybrać. Jestem w tej kwestii zielony, więc każda pomoc cenna

Domyślnie

Jak dla mnie 1.6m moze okazac sie za maly.. poniewaz maszyny maja po 3m i nawet wiecej, wiec aby je nagrywac z gory troche nie wyszlo by mi to.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Fafniak - mimo całego szacunku i pozytywnych wrazen w stosunku do Ciebie muszę to powiedziec - pitolisz.
    Kadrowanie było inne, ale nie oznacza to ze złe. Montaz - kwestia gustu, zalezy od tego co Kolega chciał przedstawić w tym filmie.
    Zabawa z kolorkiem duzo dała - duzy +

I ja aktualnie mam 99% wspolnego z filmem, wiec dla mnie nie liczy sie tylko " by sie ruszało".

Uwazam ze materiał jest ok, teraz pytanie - o co chodzi w filmie?
    Widzisz... problem polega na tym że w książkach dość dokładnie opisane jest to że plany należy różnicować pod względem wielkości kadru.
    Wspominają też o takich drobnostkach jak detal, sekwencja ujęć , konsekwencja następującyh po sobie ujęć , oraz o tym że najważniejsze jest CO chcemy zrobić i czemu ma to służyć. Zabawy kolorem to ostatnia kwestia. Nie zastapi ona pomysłu, dobrego montażu , dobrych zdjęć. To jest pitolenie ?
    Ale niech ci będzie
    Pitolę to co mi ślina na język przyniesie

Domyślnie

Nie, po prostu uważam, że jeśli ktoś nie ma drygu do tego, to i najlepsze książka nie pomoże. Nie ma nic lepszego moim zdaniem dla kolegi, jak ogladanie innych filmow o tej tematyce...książka opowiada "ogólnie". Ktoś nie mający wyobraźni przestrzennej, nie da rady sobie wyobrazic kadru na podstawie książki i obserwacji sprzed paru tygodni.

Domyślnie

hmmm tylko że taka "nauka" prowadzi czasem do stwierdzeń że matryca pełnoklatkowa jest jaśniejsza niż APS-C.

Domyślnie

Ja tam tylko wiem, że jest większa a czy jaśniejsza to zostawiam "mądrzejszym"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów