Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Traktory

Domyślnie Traktory

Czesc

Mam okazje nagrywac prace maszyn rolniczych i korzystam z tego... Chcialbym jednak poprawic to.. Posiadam Canon eos 600D i 18-55 ale własnie też zastanawiam sie co kupic nowego (obiektyw)

Chciałbym zaprezentowac jeden z filmikow... http://www.youtube.com/watch?v=6_mLkquQyn8
    Chcialbym abyscie go ocenili i podpowiedzieli co poprawic aby jakos to wygladalo.
    Mam w zanadrzu pelna wersje adobre premiere pro cs5.5 i chcialbym cos wycisnac z tego programu.. glownie chodzi mi tu o obrobke kolorystycznie.. wiecie moze jakie zabiegi wykonywac w filmikach z maszynami rolniczymi ?

Dzieki za wszystko. Pozdrawiam.

Domyślnie

1 - książki o kadrowaniu
    2 - książki o montażu
    3 - pomysł jak ma wyglądać materiał
    4 - wieksze zmiany planów

zabawy kolorem itp. zostaw sobie raczej na później

acha - obejrzałem na niemo - to pomaga , więc o dźwieku nic nie napiszę

I koniecznie napisz do czego te materiały mają służyc

Domyślnie

Do czego materiały maja słuzyc ? Wylacznie na YouTube... ale chcialbym sie uczyc (mam 18 lat). Nie chce byc jako ten szarawy, jeden z posrod innych ktorzy zajmuja sie czyms takim..

Domyślnie

Traktor to traktor, a praca na traktorze ciężką jest.
    Dla mnie może być. Bez książek
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Dla mnie rewelacyjny materiał pokazujący pracę ciężkim sprzętem na roli. Super ujęcia. Jak dla mnie, prezentuje się bardzo profesjonalnie! pozdro
    Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.

Domyślnie

Jest materiał i dobry, teraz tylko jakie ma mieć przeznaczenie - edukacyjne, demonstracyjne ... bo od tego zależy montaż . Popatrz na programy rolnicze w TVP i TVR.

Domyślnie

Rozmowa na forum fotograficznym o materiale video to jak rozmowa z daltonistą o kolorach w filmie - wiekszosc widzi że się rusza i jest ok.

Co do przeznaczenia - to nie chodziło mi o to gdzie umieszczasz ale dla kogo to ma być. To jest najważniejsze.
    Jeżeli chcesz pokazać ciężką pracę na roli, techniczny perfekcjonizm tych urządzeń czy też prezentować produkt danej firmy. To najbardziej istotne założenie - od tego zależy sposób kadrowania, wybór motywu " bohatera" itd.
    Od tego zależy montaż , muzyka itp.

Masz mało zmian wielkości planów, nie budujesz sekwencji, łączysz ze sobą podobne plany.
    Wzorowanie się na materiałach TV nie jest do końca najszczęśliwszym pomysłem - newsowe materiały mają inną specyfikę.
    Naprawdę radzę kupić książki.

Acha - nie piszę że jest źle, ale czuć ze nie wiadomo co chcesz opowiedzieć - sklejone obrazki ze sobą
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 03-01-2013 o 20:45

Domyślnie

Moim zdaniem oglądaj filmy innych szczeglnie kolegów zza granicy robią naprawdę świetne ujęcia

Moim zdaniem najleszy film ze żniw http://www.youtube.com/watch?v=mMa171qeEAA

Pozdrawiam

Domyślnie

Też jestem zdania że to najlepszy film ze żniw.. lecz dyspozycja sprzętem nie pozwala mi osiągnąć czegoś takiego.. choćby nawet kranu kamerowego nawet w najprostrzej wersji nie posiadam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów