Piszesz że statywy już masz, a jakie dokładnie masz te statywy bo to bardzo ważne Jeżeli już wiesz że studio będzie rozbudowywane to proponuje Ci zakup Powerluxa VCxxxLR na pilota o mocy porozmawiamy później. Stosunek ceny do jakości i możliwości na tle konkurencji wypada wręcz rewelacyjnie. Wyposażałem na tym wielkie studia szkolne, firmowe dla producentów mebli, sprzętu AGD itd i do tej pory ani jedna firma nie zgłosiła mi reklamacji, a jedynie wyrażają zadowolenie bo jestem z nimi w stałym kontakcie. Rozmowa na forum jest raczej mało wygodna dlatego zawsze wybieram forme telefoniczną do rozmowy o kompletowaniu sprzętu. Teraz wracając do mocy i wyboru akurat tego modelu po krótce powiem tylko tyle że 300Ws do większości zadań jest wystarczająca a jak z tego prawidłowo korzystać to już inny temat w którym też zawsze pomagam , a pilot to niesamowita wygoda np masz na boomie lampe nie skaczesz do niej, masz lampe blisko ściany nie skaczesz do niej, masz lampe wyciągniętą mocno w góre na prostym statywie nie skaczesz do niej Miałem i mam w swoim studiu naprawde mase sprzętu i mam do dyspozycji praktycznie każdy obecny na rynku i wybrałem Powerluxa właśnie Nie twierdze że inne firmy są złe,tragiczne czy coś w tym stylu ale na chwile obecną w tym przedziale cenowym te lampy spełniają moje i nie tylko moje oczekiwania. Także jak naprawdę chcesz pogadać o doborze sprzętu o tym co chcesz osiągnąć itd i doborze osprzętu to do mnie zadzwoń o oświetleniu moge gadać godzinami bo poprostu to kocham

Fomei Basic to też bardzo fajny sprzęt ale ten polecałbym do mobilnego studia np zdjęcia w przedszkolach u klienta itd mają torbe do transportowania co ułatwia sprawe i samo wykonanie jest też na wysokoim poziome a produkowane w Chinach Obecna tzw Chińszczyzna już nie odbiega od markowych produktów tak jak kiedyś i śmiało na tym można pracować przy sporych i ważnych projektach.

Quantuum to też niezła firma, ale nie słuchają chyba głosu klienteli bo w dalszym ciągu upierają się przy pilotach na drucie jeżeli komuś jest to zbędne to też warte zainteresowania są te lampy a szczególnie model FOMEX.