hmm jeżeli faktycznie tak bardzo zależy Ci na 1/64 to ok ale powiedz mi dlaczego aż tak jest to ważne bo ja w swojej karierze miałem lekkie zapędy do przysłon rzędu 1.8 w studiu ale szybko się z tego wyleczyłemogólnie wyleczyłem się z małej GO
dlatego nie zwracam już teraz uwagi na to jakie ma lampa sterowanie tylko dobieram i kupuje odpowiednie moce lamp i staram się zawsze mieć ich kilka. Obecnie fotografuje 2x1000ws i 2x800Ws plus inne ale te są głównym źródłem na planie. Co przemawia do mnie za mocniejszą lampą ? ano to że 1000 na minimum ładuje się błyskawicznie sama lampa nie jest aż tak mocno eksploatowana jak i palnik i to jest dla mnie priorytetem a nie sterowanie rzędu 1/do milionowej
Troche żałuje że wychodzą z rynku lampy CYxxxK bo to są dla mnie świetne lampy pancerne i bardzo proste w budowie jak i obsłudze nawet z tym że mają tylko 1/8
Tak więc jak wspominałem w studio przysłony rzędu 5,6 w góre
Pisze Ci to z własnego doświadczenia po to żebyś się dobrze zstanowil zanim zakupisz cokolwiek i dla Ciebie na początek polecam 300Ws
nie zamykaj się tylko na małe ostre modyfikatory polecam też zabawe z gigantami jak i softboxami tak i ekranami lub parasolami, a do tego większa moc już się bardzo przydajeBędę używał softbox, beauty-dish, grida i pewnie strumienicy![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami