Szukaj
manfred dziękuję za opinię.
2 i 7 na tak , trudne warunki sobie wybrałeś albo trzeba było iść w miejsca gdzie słońce tak mocno nie przebijało przez drzewa (gęsty las,park )
Jakbyś te fotki zrobił godzinkę, no 1,5h przed zachodem to byłby pewno fajne... Światło jest za OSTRE. Kontrast cieni na drugim planie jest za mocny... przez mocne światło. Przepałów co nie miara.
Jak dla mnie to żadna z tych fotek nie kwalifikuje się do wydruku i wrzucenia do albumu. No o ostatniej myślałem, no ale jak oni oboje śpią to...
5-> kobieta bez ręki, albo słońce jej wciągło, welon upier.....
6-> się chłop kurde zaparł, aby ją utrzymać. Sztucznie nooooo
No i 0 pomysłu, plenery przed kościołem to dla mnie dublowanie reporterki ze ślubu.
Miałeś fajnych aktorów i to wszystko.
Myślę, że jakbyś miał lepsze światło i jakieś inne ciekawsze miejsce ... to byś coś fajnego zrobił, bo jeśli chodzi o kadrowanie to nie ma tragedii.
Ocena 3/10.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 28-12-2012 o 11:18
"Nikon"
Jak dla mnie to żadna z tych fotek nie kwalifikuje się do wydruku i wrzucenia do albumu.Chyba zbyt surowa oce odnośnie wydruku i albumu. Natomiast światło mi się bardzo podoba. Nie wiem na czym ogladasz ale ja zbytnio przepałów nie widzę a wręcz przeciwnie widzę tutaj wyjście obronną ręką z takich warunków. Inny fotograf spaprał by niemiłosiernie zdjęcia. "Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma" a może młodzi za 40 min lecieli na wycieczkę do Australii albo za chwile przyszła ogromna ulewa. W tych warunkach które miał autor niejeden spec forumowy by popłynól w siną dal.Myślę, że jakbyś miał lepsze światło
Wielki szacun za zrobienie jak na tą pore dnia tak dobrych kadrowo i technicznie zdjęćCzym było błyskane ?
http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu
niestety nie porywa... całkowicie bez polotu, nie wszystkie pary musza skakac i oblewac sie farbą, ale zrobienie klasycznych zdjęc też wymaga zachowania pewnych standardów. Jak dla mnie to taki plener z przypadku - bez wizji, pomysłu i miejsca... ok rozumiem, że pewnie miało to byc na szybko, ale raczej nie ma się czym chwalic![]()
Ostatnio edytowane przez simil ; 28-12-2012 o 14:13
D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560
Dziekuję wszystkim za uwagi.
Godzina taka wybrana ze względu na to że z parą młodą robiliśmy zdjęcia jeszcze w dwóch innych lokalizacjach. Takie życzenie młodych.
Pewnie jeżeli by to było później robione to światło napewno byłoby lepsze.
Zdjęcia doświetlane beauty dishem 70cm z gridem. Lampa systemowa.
mi sie jak najbardziej podobaNikt sobie pogody w PS nie uklada, porostu pogoda i dzień czy chwila są jakie są i jakie musimy zaakceptować. Na te warunki zdjecia sa ekstra, może ciut za mocno błyśnięto lampa
Ale.... jest ok
Człowiek całe życie się uczy...
Skontaktuj się z nami