Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Sowy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sowy

Witam, mam pewien kłopot bo mam sowę uszatą w ogródku w ilości sztuk kilku, problem polega na tym że sowa jest dość niemrawa drętwa i ogólnie mało fotogeniczna zazwyczaj zlewa się z tłem więc ani dramaturgii ani akcji nie ma...
    i co tu zrobić aby tą sowę jakoś atrakcyjniej podać, z mojej walki jedyne co fajnego wyszło to właśnie pokazuję...

1.

2.

3.

tak to wygląda, szału nie ma ale może macie jakiś patent co z tymi sowami począć...
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 03-01-2013 o 00:57 Powód: Podmiana na większe zdjęcia
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

A może by tak w ogrodzie kilka białych myszek puścić samopas ? Albo wyjdą dynamiczne foty albo najedzony nawet tyłka nie poderwie do lotu

Domyślnie

Nie wklejać znaczków pocztowych, 1 i 3 są dobre. Iść w tym kierunku
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Nie wklejać znaczków pocztowych, 1 i 3 są dobre. Iść w tym kierunku
    Nic dodać nic ująć ...
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

fakt z rozmiarem coś się popsuło....
    co do białych myszek to odpada bo dokarmiam spore stado wróbli i jak widzę to główny przysmak(tak wnioskuje po wypluwkach)
    a i gwizdam na nie rożnymi wabikami ale mają mnie głęboko :/
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Sowa poluje na wroble noca jak siedza ukryte i spia fajnego masz goscia w ogrodzie, napisz cos wiedzej czy tam dziupla jest i czy latem tez masz ta uszatke w ogrodzie.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Zaproponuj im swoja gałąź albo zrob "zywa choinke" na dlugim czasie naswietlania w nocy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Zaproponuj im swoja gałąź
    Uszatka to nie jest sikorka, że bedzie siadała gdzie chcesz.

To jest naturalne otoczenie uszatki. Zimuja w taki sposób. Na pewno masz tam tylko jedna sowę? Wklej większe zdjęcia. Poluj na jakiś szron na drzewach, fajne światło, różnych kątów fotografowania próbuj, pokombinuj też aby ją złapać w jakiejś fajnej luce w gałęziach aby było widać samą głowę przykłądowo, w ramce z rozostrzonych gałęzi. Ale tak jak mówili wyżej 1 i 3 są fajne, o to chodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawek Wojtczak Zobacz posta
    Uszatka to nie jest sikorka, że bedzie siadała gdzie chcesz.
    Ale mogą wylądować na chwile, przed wlotem w głąb swierka. Warto tak probowac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Ale mogą wylądować na chwile, przed wlotem w głąb swierka. Warto tak probowac.
    Taaa...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów