Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: SB-700 a SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez driver_2002 Zobacz posta
    czy SB 910 jest faktycznie tak prądożerna czy mamy wadliwy sprzęt?
    Moim zdaniem sabinka 910 nie jest prądożerna wręcz przeciwnie, ostatnio robiłem imprezę ok 1200 klatek, z czego 70% w manualu ISO 1600 1/30 f3.2 no i moc lampki 1/128 max 1/64, reszta zdjęć w ttl-u. I akumulatory nawet się nie nagrzały. Białe eneloopy, i spokojnie pociagneły by jeszcze kilka z rzędu takich imprez.
    Stawiam że u Ciebie aku padły szybciej przez większą przysłonę i mniejsze iso, ale moge się mylić. A co do 910 to super świecidełko
    Ostatnio edytowane przez manquer ; 20-01-2013 o 22:27
    Tak sobie czytam to forum, i czytam...

Domyślnie

W mojej SB-910 z kolei w okolicach przegubu palnika lata coś w środku (brzmi jak jakaś blaszka). Już byłem przekonany, że lampa jest uszkodzona, a przecież nówka. Wybrałem się do Foto Jokera i poprosiłem sprzedawcę czy mogę zobaczyć jak sprawa ma się w wystawowej 910. Okazało się, że ma ona tą samą przypadłość Ehhh Nikon...
    D750, N24-70 2.8, N70-200 2.8, N50 1.8, N35 1.8, SB-910

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manquer Zobacz posta
    ... ostatnio robiłem imprezę ok 1200 klatek, z czego 70% w manualu ISO 1600 1/30 f3.2 no i moc lampki 1/128 max 1/64, reszta zdjęć w ttl-u. I akumulatory nawet się nie nagrzały.
    Jakim cudem miałyby nagrzać się te akumulatorki, gdy na ok. 1000 błysków naładowały kondensatory w lampie co najwyżej kilkanaście razy. Przy takich parametrach ekspozycji i mocy lampy, to nawet wbudowana się nie zagrzeje, a na upartego tę ilość światła można wyprodukować z SB910 w ciągu minuty, więc gdzie ta rewelacja.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorjan Zobacz posta
    Jakim cudem miałyby nagrzać się te akumulatorki, gdy na ok. 1000 błysków naładowały kondensatory w lampie co najwyżej kilkanaście razy. Przy takich parametrach ekspozycji i mocy lampy, to nawet wbudowana się nie zagrzeje, a na upartego tę ilość światła można wyprodukować z SB910 w ciągu minuty, więc gdzie ta rewelacja.
    Dzięki że mi to wyjaśniłeś, bo już myślałem że mam taką extra lampę.
    pzdr
    Tak sobie czytam to forum, i czytam...

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów