Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 99

Domyślnie D4 czy D800 czy D600

Witajcie

Dawno mnie nie było i trochę wpadłem z obiegu.

Szczerze powiem, że nie wiem co wybrać: D4 czy D800 czy też D600.

Za D4 przemawia wiele, ale cena jest mordercza
    D800 jest fajne, ale dla moich potrzeb rozdzielczość jest tak 2 razy za dużo
    D600 małe i przyjemne, ale kilku przycisków brakuje no ale cena sympatyczna.

Proste pytanie do posiadaczy D4 i D800 albo D4 i D600. Gdybyście mogli że sobą zabrać 1 aparat to ktory by to był?

Na D4 mogę sobie pozwolić, ale rozważam kombinacje D800 lub D600 i np 70-200 vr (teraz mam Sigme 70-200 2,8 ) oraz 14-24.

Jeśli kupię D4 to na obiektywy będę musiał poczekać że 2-3 miesiące.

A teraz mam D300 i planowana puszka ma mi starczyć na 3-4 lata. Ostatnie info jest takie że trochę nagrywam video więc D3x raczej odpada.

Pozdrawiam Grzegorz
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-12-2012 o 01:18
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

Ciężko ci będzie znaleźć osobę posiadającą te 3 puszki jednocześnie.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Witaj, miałem ostatnio podobny "problem" - miał być FX pod Choinkę, zamiar był taki, że to będzie D600, ale przestraszyły mnie trochę wiadomości z sieci, że ta puszka zanieczyszcza się samoistnie w środku. Ostatecznie Mikołaj przyniósł 800'tkę i jestem mega zadowolony. Przesiadłem się z D80. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 25-12-2012 o 16:50
    Marek
    D800 + parę szkiełek.

Domyślnie

do jakich zdjęć będziesz używał tej puszki?

Domyślnie

Ja niebawem zmieniam DX na FF wiec po prostu powiem co sobie sam wydedukowałem. Zastanowiłem się czego mi brakuje w S5. Wyszło że tylko wysokiego użytecznego ISO. A skoro tylko tego to w kręgu zainteresowania zostało tylko D600. D700 odpadło bo jego kolorystyka to kompletne nieporozumienie. D800 to jak na moje potrzeby przerost formy nad treścią. D3 czy D4 w ogóle nie brałem pod uwagę bo nie zaoferuja mi nic więcej niż D600 (oczywiscie z tego co dla mnie ważne). Kupować aparat za kilkadziesiąt tysi bo Cie stac..... No OK tylko czy jest Ci on potrzebny ? Chyba nie bardzo skoro pytasz co kupić

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

D4 i nie ma się nad czym zastanawiać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    D700 odpadło bo jego kolorystyka to kompletne nieporozumienie.
    Nooo, dramat jakiś. Że też nikon nie wstydził się wypuścić takiej puszki.. Owszem kolorystycznie fuji to to nie jest, ale nie przesadzajmy, do nieporozumienia to tej puszcze daleko.
    P.S. Jak fuji jakimś cudem wypuści kiedyś FX (szansa jak 6 w lotto) to chętnie dziadka d700 zamienię na niego, ale póki co, kolorystycznie d600/800 jak dla mnie **** nie urywa. Jest już lepiej, ale nie na tyle, żeby to była jakaś przepaść w kolorach.

Domyślnie

No cóż. Bawiłem się D700 w różnych warunkach. Niestety takie mam odczucie i juz. Dla mnie jego zółtaczkowe WB i słaba kolorystyka dyskwalifikują tą puszkę. S5tką to nic nie jest ale jak już mam zmieniac to wybieram mniejsze zło.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

To która z tych maszyn D3s, D600, D800, D4 jest pod względem kolorystycznym aparatem który d.. urywa?

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów