Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: dysk?

Domyślnie dysk?

Witam,
    komputer z XP nie uruchamia się :/ widać jak system się ładuje, ale ekranu logowania już nie ma. Przy probie instalacji nowego systemu również po załadowaniu sterowników jest czarny ekran. Mandriva live działa- widzę zawartość dysku, ale nic nie mogę skopiować na pen. Czy to dysk padł?

Domyślnie

Spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym.
    to samo- czarny ekran tylko

Domyślnie

Dziwne, przy ekranie logowania przełączany jest sterownik z ogólnego na dedykowany, Twój przypadek wskazywałby na to, że coś nie tak jest ze sterownikiem, ale w trybie awaryjnym ten sterownik nie powinien być używany, więc wszystko powinno działać...

Na uszkodzenie dysku to mi to nie wygląda, bo albo by się bluescreenem wywaliło albo nie wstało w ogóle.

A na tym czarnym ekranie naciśnięcie numlocka/capslocka powoduje zapalenie lampki na klawiaturze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Dziwne, przy ekranie logowania przełączany jest sterownik z ogólnego na dedykowany, Twój przypadek wskazywałby na to, że coś nie tak jest ze sterownikiem, ale w trybie awaryjnym ten sterownik nie powinien być używany, więc wszystko powinno działać...

Na uszkodzenie dysku to mi to nie wygląda, bo albo by się bluescreenem wywaliło albo nie wstało w ogóle.

A na tym czarnym ekranie naciśnięcie numlocka/capslocka powoduje zapalenie lampki na klawiaturze?
    lampki hulają jak na choince

...najgorsze jest to, ze nie mogę zainstalować świeżej kopi- zatrzymuje się po wgraniu sterowników- na dole jest jakiś napis o sprawdzaniu dysku chyba i zamiera (czarny ekran) :/ jak spróbowałem ten dysk podłączyć do innego komputera to przez ułamek sekundy widziałem niebieski ekran (nie mogę go zatrzymać) i komp się restartował.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-12-2012 o 13:19

Domyślnie

No cóż, pewnie czeka Cię wymiana...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zamiast wyczyniać, uruchom komputer z LiveCD, albo pena i przeskanuj powierzchnię dysku skanerem od jego producenta.

Warto też zajrzeć do S.M.A.R.T.-a.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

a masz tego kompa podlaczonego przez HDMI pod TV albo drugi monitor?
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Uprawnienia umieszczania postów