Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Który snoot do SB600?

Panowie, prosta piłka:

Ten: http://allegro.pl/snoot-strumienica-...885546596.html
    Czy ten: http://allegro.pl/strumienica-report...898941667.html
    Względnie ten: http://allegro.pl/strumienica-report...898941625.html

Pierwszy ma dwa plastry miodu, drugi i trzeci po jednym, ale chyba nieco lepsze wykonanie.

Sam robić nie chcę, przy tej kwocie nie opłaca mi się szukać wszystkich części
    D90|S17-50|N35 1.8|N50 1.8|S70-200|SB600|tanie studyjne klamoty
    10zł miesięcznie na jakąś fundację na rzecz dzieci - świata nie zbawisz, a kogoś uszczęśliwisz.

Domyślnie

Jeśli zamierzasz się poważniej zabierać za błyskanie (na to by wskazywał zakup ostatniego elementu wyposażenia - snoota) to raczej polecałbym kupienie mocowania bowens i zakup akcesoriów pod uchwyt bowensowski.

Będzie łatwiej rozwijać system, dodatkowo jak można ich używać z 'normalnymi' lampami.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 26-12-2012 o 19:10 Powód: pis. ("akcesorii")

Domyślnie

Poważnie na razie nie - chcę się pobawić. Wtedy pomyślę o dokupieniu drugiej lampy i mocowań. Na razie chcę poeksperymentować.
    10zł miesięcznie na jakąś fundację na rzecz dzieci - świata nie zbawisz, a kogoś uszczęśliwisz.

Domyślnie

Jak chcesz eksperymentować, to bierz pierwszy, jest najbardziej eksperymentatorski.

Domyślnie

Tak właśnie chciałem zrobić, ale wiesz - czasem (szczególnie nie znając jeszcze tematu od strony praktycznej) można kupić coś, co z jakiegoś powodu nie będzie pozwalać na osiągnięcie przyzwoitych efektów. Wówczas człowiek się zraża. Nie lubię też świadomości, że coś rozsypie się za chwilę. Stąd wolałem zapytać.

Domyślnie

nie kupowałbym żadnego:
    1) ciężko to nazwać strumienicami - krótkie i rozszerzające się - więcej można ograniczyć światło lampy przez ustawienie zooma.
    2) cena - samemu można zrobić za kilka zł...
    Ja sobie zrobiłem 4 różne gridy i powiem, że są przydatne. Koszt wszystkich 4 szt - nic. Wszystko poza materiałem na grid (taśmy, nożyczki, klej) miałem w domy. Materiał (coś jak poliwęglan komorowy, tylko o grubości ~2mm) dostałem w sklepie z materiałami budowlanymi - dla nich to śmieć, bo w coś takiego dostają owinięte towary.

Fakt - wykonany z takiego plastiku zabiera trochę więcej światła niż te z większą średnicą otworów, ale nie dałbym za takie jak te z podanych aukcji więcej jak 10zł.

Można zrobić też z rurek - takich to picia - w zależności od koloru rurki tak będziesz miał barwione światło - też może być przydatne.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 26-12-2012 o 19:56
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Właśnie nie mogę nigdzie znaleźć czarnych rurek, tez chciałem zrobić sam Ale przy takich cenach mi sie nie chce. Wezmę tę za 30 złotych, a ze słomek spróbuję zrobić pózniej, do 95mm. Dzięki jednak za szczerą odpowiedź, masz rację w każdym calu, ja po prostu usprawiedliwiam lenistwo

Domyślnie

Ale masz rację, spróbuję jutro poszukać.

Uprawnienia umieszczania postów