Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Pilot

Domyślnie

Kablówka chyba największa w Polsce - UPC.
    Po kablu antenowym mam inny zestaw programów, mogę programować TV. Ale wtedy nie mam kanałów HD i innych. HD mam tylko z ich dekodera.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Common Interface.
    W zasadzie jest to adapter do kart nadawcy, który wkłada się do telewizora. Wtedy przejmuje on wszelkie funkcje dekodera. Ze wszystkimi dobrodziejstwami telewizora (nagrywanie na USB, jeden pilot itp).
    Sam telewizor musi mieć tuner DVB-C, żeby odbierać satelitę.
    DVB-C, żeby dekodowac kablówkę. DVB-S/S2 do satelity. A moduł CI jest potrzebny do deskramblingu (zdjęcia zabezpieczenia) sygnału.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Ja się pogubiłem. Załóżmy, że mamy UPC. Co można w tej sytuacji zrobić?

Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

To jakaś lipa z tym UPC,

http://www.upc.pl/telewizja/dekodery/

u mnie lokalna kablówka (25 tys. mieszkańców w miejscowości) posiada w ofercie dwa dekodery i moduł CAM na wejście CI, można pewnie jeszcze spróbować zadzwonić do UPC i spytać, ale pewnie nic się nie wskóra
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja mam kablówkę z dekoderem, ale nie ma do niej karty.
    Skoro korzystasz z UPC to podstawowy dekoder do telewizji HD to coś takiego.
    Ma kartę w wnęce z lewej strony obudowy.

Powiem szczerze, że to strasznie irytujące gówno.
    Grzeje się potwornie, oprogramowanie jest beznadziejne i strasznie zamula.
    Wolę oglądać analogowa kablówkę przez kartę TV na kompie niż korzystać z tego dekodera
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 28-12-2012 o 22:06
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

No właśnie ja też jestem zirytowany tym dekoderem i korzystam tylko z analogowej choć od 2 lat płacę za cyfrową.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    No właśnie ja też jestem zirytowany tym dekoderem i korzystam tylko z analogowej choć od 2 lat płacę za cyfrową.
    Włączam go tylko gdy oglądam formułę 1
    Reszta programów jest dla mnie bez znaczenia czy obejrzę w HD czy nie.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Ma kartę w wnęce z lewej strony obudowy.

Powiem szczerze, że to strasznie irytujące gówno.
    Grzeje się potwornie, oprogramowanie jest beznadziejne i strasznie zamula.
    Wolę oglądać analogowa kablówkę przez kartę TV na kompie niż korzystać z tego dekodera
    dekoder stoi tym bokiem przyklejony do szafy i nie zwróćiłem uwagę, że ma kartę Instalator widać włożył, nie zauważyłem.

Mi działa OK, potrzebuje ciut czasu by przełączyć kanał, no ale musi czekać na wstukanie 3 cyfrowego nr kanału.
    Kanałów HD jest tam jednak więcej - TVP1, 2, Polsat, TVN, oba eurosporty.
    Jakość na kanałach zwykłych też mam nieco lepszą z dekodera - mam lepsze (czystsze) kolory. Z anteny mam bardziej ciepłe.
    Niestety nie lubię się bawić dwoma pilotami i nie pamiętam tych odleglejszych nr kanałów, więc często oglądam gorszy obraz z wejścia antenowego.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Rozumiem, że z UPC jest problem. A jak z Vectrą? A przy okazji czy ma ktoś Vectrę i może coś powiedzieć o jakości? Ja przez lata w Aster czy UPC właściwie nie miałem awarii, internet i tv były zawsze.

A co do UPC to sprawdzałem na ich stronie jak wygląda kwestia dekoderów. Mają Kaon i Mediabox. Na kaonie TVP1 jest na 100, TVP2 na 101, Polsat 110, a TVN na 120 i ogólnie numeracja jest pokitrana. Na mediaboxie TVP1 jest na 1, TVP2 jest na 2, Polsat na 4, TVN na 6. Ale tylko pierwszych 20 kanałów jest jako tako ustawione.
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 03-01-2013 o 13:28

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów