Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie W czerni i bieli.

Kilka ujęć z pierwszej sesji w domowym "studio". Mam nadzieje, że tragedii nie ma, a wszelkie opinie i krytyka mile widziane

1.

2.

3.

4.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez lukasz_lkz ; 22-12-2012 o 04:49

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia. Jeden i cztery uznaję jako skończone. Dwa i trzy proszą się o wyjście w teren. Albo potraktowanie jako eksperyment, czy pracę domową i dorysowanie tła, które by do nich pasowało (ja np. na dwójce widzę tunel lub bramę w podwórzu, a na trójce chodzenie po linie z perspektywą odległego miasta w tle). Jedynka z małym minusikiem za tak duży trójkąt z ręki i ciut raptowne cięcie ud. Czwórka praktycznie bezbłędna i obłędna. Jedynie największym malkontentom może coś nie pasować w kolczykach/klipsach.

Świetne oba blogi. Widać dojrzałość spojrzenia i tego, czego szukasz. Na forum jest chyba mało artystów wbrew pozorom. Zatem miło zobaczyć jednego z nich.
    Widać oko do światła i do kompozycji. Obróbka na świetnym poziomie. Jeszcze tylko kiedyś dodać do tego więcej szaleństwa i rozmachu. Będzie super, choć już jest bardzo fajnie. Częściej bym stosował niską i niemal żabią perspektywę przy tak ekstrawaganckich klimatach. Im bliżej środka tym jednak nudniej. Jak masz jakiś ultraszeroki kąt, to powalczyłbym z kontrastem między bliskim i dalekim planem. Wyczucie kompozycji plus zabawa głębią i perspektywą powinny dać w przyszłości świetne efekty. Pomysły są. Tylko jeszcze czas na to wszystko znaleźć.
    Będę wyczekiwał na efekty kolejnych sesji.

Domyślnie

Ooo dziękuję Ci bardzo za tak obszerną wypowiedź, wszystko biorę na klatę i będę starał się powoli wdrażać
    Z fotografią zacząłem w październiku, więc praktycznie nie miałem okazji wychodzić w plener, dlatego sam bardziej wolałbym zrobić te zdjęcia na tle np. miejskich aglomeracji, no ale trzeba korzystać z tego co się ma. Będzie cieplej - będzie lepiej.. a przynajmniej mam nadzieje
    Coś jeszcze z tej serii wrzucę, w każdym razie kolejna sesja w przygotowaniu, więc mam nadzieje, że uda mi się wykorzystać rady, dzięki raz jeszcze!

Ps Artysta to mooocno przesadzone słowo, po prostu lubię to robić

Domyślnie

Cóż za lawina komentarzy Wrzucam jeszcze dwa w ramach bonusu

5.

6.

Domyślnie

Dobre zdjęcia!

Uprawnienia umieszczania postów