Close

Strona 20 z 30 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 291

Domyślnie

Ej, od takich to mnie tylko Boryszuk nazywa... wiec trademark.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Kto z Was majsterkuje w domu i ma za sobą kładzenie parkietu? Porady potrzebuję jak sprawnie zrobić przejście z parkietu do linoleum (różnica w grubości) pod framugą.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Listwa łącząca.
    Są różne, jak masz problem z różnicą w poziomie pomieszczenia http://www.effector.com.pl/library/2...0680052467.jpg albo jak masz różnicę grubości w tym samym poziomie parkiet - wykładzina/linoleum http://www.effector.com.pl/library/2...0679921575.jpg , jak też w różnych kolorach ( od klasycznych np. brązowych itd, do alu i złotego najlepiej dobrać pod kolor klamek w drzwiach, odradzam tzw drewnopodobne bo to badziew, który się albo odkleja albo bardzo łatwo rysuje albo najpierw jedno potem drugie) . Coś powinno spasować najlepiej zapytaj w sklepie z akcesoriami meblowymi. Jak będą zbyt drogie zawsze możesz zapytać o poradę, co by polecili a potem wybrać się do Obi albo do "zielonego obi" (Lerła Merlę).
    Nikon D3100 D5600 + N18-55 + N55-300 + S10-20

Domyślnie

Nie nie, z progiem nie ma problemu, mam już co potrzeba. Ale nie do końca wiem jak zabrać się za podcięcie framugi. Linoleum będzie doprowadzone do framugi a parkiet będzie wsunięty pod framugę. Nie bardzo wiem jak naciąć framugę tak, żeby nie było szczeliny nad linoleum. A może po prostu wypełnić ją potem silikonem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Nie nie, z progiem nie ma problemu, mam już co potrzeba. Ale nie do końca wiem jak zabrać się za podcięcie framugi. Linoleum będzie doprowadzone do framugi a parkiet będzie wsunięty pod framugę. Nie bardzo wiem jak naciąć framugę tak, żeby nie było szczeliny nad linoleum. A może po prostu wypełnić ją potem silikonem?
    Łączenie powinieneś zrobić pod skrzydłem drzwi - to jedyny sposób żeby przy zamkniętych drzwiach nie wyglądało to głupio. Drugą istotą kwestią jest dylatacja parkiet/ościeżnica. Wszystko zależy od powierzchni parkietu. Ale 4-5 mm pionowego odstępu musi być, poziomy może być symboliczny.

Dlaczego chcesz podcinać ościeżnicę, a nie dociąć parkiet do ościeżnicy? I na pewno mówimy o parkiecie, a nie o panelach?

Tak czy owak, do podcięć ościeżnic najlepiej się sprawdza prosty przyrząd pt. piła japońska i ostre dłuto. Nie wiem tylko, czy to jest znane w UK. Na kontynencie i USA tak.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Łączenie powinieneś zrobić pod skrzydłem drzwi - to jedyny sposób żeby przy zamkniętych drzwiach nie wyglądało to głupio.
    To wiem, przejscie miedzy panelami (fakt, to nie parkiet) a linoleum t9o nie problem. Mam juz listwy korygujace wysokosc. Nie jestem tylko wlasnie pewnien jak zabrac sie za przejscie pod oscieznica. Oscieznica bedzie podcieta zeby wpuscic pod nia panele, o odstepie na rozszerzalnosc wiem. Panel bedzie dociety odpowiednio. Tylko jak podetne oscieznice na calej szerokosci/grubosci to po drugiej stronie progu (czyli nad linoleum) bedzie szczelina. Myslalem wlasnie o zrobieniu podciecia tylko od strony paneli ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Doswiadczenie z dlutem mam niewielkie. Ale juz chyba wiem mniej wiecej jak to zrobic.

Domyślnie

@shaolin, dalej siedzisz w Szanghaju? Bo szykuje mi się biznesowy wyjazd w te strony pod koniec stycznia na 3-4 tygodnie.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Dalej. Dajesz.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Zero zyczen tutaj? Co do uja pana?!

Wesolych!

Domyślnie