Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Domyślnie

No to ja powiem cos od siebie
    Panowie i zwracam sie tu do Admina i DB nikt z Was nie da luzu, nikt nie zchyli czola, trafila kosa na kamien ot co
    Skonczy sie na tym ze albo jeden poprosi o skasowanie konta albo drugi to konto skasuje
    I bedzie OK ale jednak ja jako naprawde mlody adept sztuki fotografii strace ...
    Strace mozliwosc obserwowania zdjec DB ( czyli zdjec dla mnie artystycznych i jak widac z watku powyzej nie tylko dla mnie) nie bedzie juz komentarzy ktore wielokrotnie daja jakas wskazowke co zrobic aby bylo lepiej itp
    I STRACI TO FORUM CZY TO SIE KOMUS PODOBA CZY NIE
    Jesli chcecie pomoc takim jak ja to prosze o jakis kompromis
    Prosze DB o moze nie delikatniejsze krytykowanie ale wyjasnie po slowach "zdjecie do dupy" dlaczego do dupy i co zrobic aby z tej dupy wyjsc na prosta
    Prosze rowniez Admina o odrobine wyrozumialosci kiedy zobaczy ze zdjecie "do dupy" ale opisane dlaczego w tej dupie siedzi
    To tyle z mojej strony prosze pamietac ze takich jak ja jest wielu i napewno wielu moze stracic dobre wzorce

I nie jestem modem ale proponuje zamknac ten watek bo fermet sie unosi spory
    To pisalem ja prosty amator

[ Dodano: Nie Lip 17, 2005 11:56 pm ]
    I jeszcze jedno
    Nie napisalem tego faworyzujac kogos
    Tak naprawde myslalem o sobie i tylko o sobie piszac te kilka zdan
    System Nikon i Quantuum
    W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.

Domyślnie

Romejo, jako administrator wykazuje wiele dobrej woli i wcale mi nie zalezy na tym aby ludzie stad odchodzili. Zalezy mi jednak na tym aby wszyscy ktorzy sie tu pojawiaja, mogli czerpac z tego forum to co jest na nim najwazniejsze - przyjemnosc obcowania z innymi pasjonatami fotografii. Jesli wiec widze ze ktos nie bedzie wystawial swoich zdjec bo ktos inny nazwal go fotograficznym ignorantem lub glupcem, to wybacz, nie moge nie reagowac. Dowodem mojej dobrej woli jest brak ostrzezenia dla DB. Na kazdym innym forum na swiecie pozegnano by sie z Nim na zawsze. Tym razem nie ja musze nagiac karku. Tworzylem to miejsce nie dla DB ale dla wszystkich. Zal mi kazdej osoby ktora stad odejdzie bo poczuje sie tu obco. To kwintesencja problemu. Powtorze wiec po raz ostatni, postawa DB musi sie zmienic. Mam dosyc wysluchiwania o jakims knuciu, drugim dnie czy podobnych bzdurach. To tylko forum. Jedno z wielu miejsc w internecie. Po prostu.

Domyślnie

Drogi Adminie i nie lepiej bylo zamknac ten watek zamiast odpisywac???
    Toz to dolewanie kolejnej oliwy!!!

DB krytykuj z glowa
    Adminie obserwuj z glowa

Amen...

[ Dodano: Pon Lip 18, 2005 12:43 am ]
    Dla jednych "po prostu" dla innych po pierwsze
    System Nikon i Quantuum
    W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.

Domyślnie

Drogi Adminie i nie lepiej bylo zamknac ten watek zamiast odpisywac???
    Dlaczego, przeciez to nie jest watek DB czy moj. Dlaczego mialbym nie odpisywac? Ten watek stal sie dla mnie ewidentym wskazaniem tego co nas od dawna trapi. Czy znosic trudne niekiedy do zaakceptowania postepowanie na tym forum, po drugiej stronie kladac na szali zdjecia tych osob. To wyjatkowo proste. Poki co nic sie nie zmienia.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Gmoszkow raczył zauważyć:
    Rzygać mi się chce.......
    Nie wiem co z Tobą jest , ale to juz kolejny raz rzygasz na ludzi z forum
    Nieładnie...

A co do wątku to bardzo pouczający temat. Oczywiscie juz maglowany setki razy, ale zawsze milo posluchac starych "farmazonów".

Bohaterami po raz kolejny są dwaj moi ulubieni koledzy z forum.

Po raz kolejny widze, że nie da sie jednak w ZADEN sposob oddzielić Piotra Mileckiego od Admina i wicewersal

A także trudno będzie zmienic Dziada.

Poniewaz jestem za totalna wolnością wypowiedzi, dak dalece jak dalece nie urażają one personalnie i nie sa atakami na osobe - tak wiec chyba jednak musze sie sklonic ku wersji tych, ktorzy wola aby na forum byly "niewygodne Adminowi" osoby. Bo sledząć wiele wątków nie spotykam sie raczej z atakami personalnymi - są to wyjątki i raczej zawsze dotyczą dwóch głównych bohaterów, którzy niejednokrotnie już "opluwali sie" na forum mniej lub bardziej gęsta żółcią

Stanowiska obu Panów są mi bliskie - jakies kuriozum, ale tak jest.

Po raz kolejny bowiem czytam wypowiedzi Piotra, ktore sa tak oględne i tak wspaniałe w swej wymowie, ze az nie moge uwierzyc ze po raz kolejny Piotr to pisze. Gdyby tak spojrzec z boku to okaze sie, że Piotr to faktycznie ostoja demokracji, kultury i calkowitej niezaleznosci i bezstronnosci. Jednak ja juz zupelnie nie łapie się na te okragłe słówka i pelne zdania, ktore po raz kolejny zapewniają mnie, że to forum jest idyllą

Bo czuje ze wcale tak nie jest. Sam stalem sie przedmiotem ataku Admina, ktory dal mi ostrzezenie wyraznie pod komentarzem do jego zdjec. A nastepnie przez kilka dni w ramach rewanżu "zajał się" moimi zdjeciami w sposób dośc niespotykany jak na niego Ale ponieważ robie to samo, to z miłą chęcia czytałem te niewybredne ataki i "krytykę obiektywną" reprezentowaną przez samego Admina tego forum. Miał do tego prawo i ok. Miecz siecze w obu stron w końcu

Z kolei Dziad daje popalić zdjęciom i ich autorom w sposób, który bardzi mi odpowiada Sam na nim jeździłem jak na łysej kobyle - ale zasłużył Niemniej nie widze problemów, aby komentowac w ten sposób nadal i wole takie gadanie niż robienie sobie zdjęc wzajemnie (Admin > Hesja [Admin w swietle zachodzacego słońca], Hesja > Admin) a potem podniecanie się nimi na forum

Aby nie zasmiecac wątku - chciałbym po raz kolejny podkreślić, że Nikon Forum jest naprawde bardzo dobrym źródłem informacj na temat Nikona.
    Jest też naprawde doskonałym pomysłem i dobrze zrealizowanym przez Piotra.
    Nie zmienia to jednak faktu, że nawet w najlepszym silniku cos sie moze popsuc. Najczesniej przez kierowcę lub zmęczenie materiału albo przez zderzenie z innym pojazdem. W tym wypadku zmęczenie materiału to nic innego jak samouwielbienie niektorzych forumowiczów do siebie samych i do swoich kolegów

Niemniej miło, że nadal trwa !

Pozdrawiam serdecznie -zwlaszcza Admina i Dziada

Domyślnie

Dziekuje za pozdrowienia Piotrze. Rewanzuje sie tym samym na koncu posta.

Do sedna. Odpuszcze sobie komentarz do Twojego tekstu, bo to nie na temat i w sumie nie powinno Cie obchodzic co i kogo fotografuje. Lubisz to jednak ale ja sie nie daje wciagac w takie pyskowki.

Ja wiem o czym jest ta dyskusja i wydaje mi sie ze pare innych osob rowniez wie. Mowa tu o tzw. stylu. Styl mozna miec, mozna go tez nie miec. Mozna sie go probowac nauczyc ale tez mozna brak stylu sprobowac zatuszowac czym innym. Ja obawiam sie ze wiele kompleksow leczonych jest wlasnie tuszowaniem braku stylu. Rozne to moga byc kompleksy ale uwidaczniaja sie na forum w czesto drastycznej formie. Ot ktos ma problemy w domu, brakuje mu do pierwszego, zostal przez kogos oszukany, ma chorego psa, zle sie czuje badz ma tzw. stresa. Natychmiast uwidaczniaja sie tego efekty w postaci jazdy po zdjeciach na forum, lub zwyklej opryskliwosci. Bo w sumie dlaczego by nie mialy sie uwidocznic skoro autor "krytyki" ma problemy w domu, brakuje mu do pierwszego, zostal przez kogos oszukany, ma chorego psa, zle sie czuje badz ma tzw. stresa. Powinnismy to przeciez zrozumiec. Rozwiazaniem problemu jest milczenie. Znacznie wyzej jest ono oceniane niz pisanie bez sensu. Kiedy czujesz ze masz slabszy dzien, godzine, minute - milcz bo wszystko co powiesz moze byc uzyte przeciwko Tobie. Moze byc i zapewne bedzie bo sedziow na tym forum jest 500-set a nie jeden. Ja w 100% rozumiem post IRbak. Chcialbym aby nowi uzytkownicy trafiali tu nie dlatego zeby dokopac serwisowi, sciagnac instrukcje lub przeczytac dlaczego Nikon niedoswietla. Wyobraz sobie ze od dzisiaj jestesmy forum bez fotografii. Byloby to interesujace miejsce? Chyba nie. Wiec nie grzebmy mu dolu obok plfoto, nie pokazujmy ze stac nas tylko na "gniot wszechczasow", typowy gniot" "gniot" albo co gorsza "jestes glupi" bo nie tedy droga. To forum zaistanialo na swoj sposob i wybacz ze powiem to wprost, bedzie istanialo nadal z iczkiem, DB, mamaOli i reszta opozycji administracyjnej lub bez Was.

Zycze milego tygodnia wszystkim, przede wszystkim jednak tym ktorzy wahaja sie wystawiac swoje zdjecia. Robcie to bez cienia watpliwosci czy warto - warto. Zapewniam Was.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Piotr - dziekuje za odpowiedz.

Odnosze wrazenie, ze upomniales mnie iż nie zrozumiałem postu twórcy wątku.
    Otóz zapewniam Cie, że go zrozumiałem. Pomimo twoich nauczycielskich w tonie sugestii odnośnie stresa, złego dnia i chorego psa - odbieram twój post pozytywnie, choc jak każdy dorosły człowiek nie lubie gdy się ktos do mnie osobiście zwraca takim tonem.
    Inną rzeczą jest krytyka pod zdjęciami więc oddzielam zwroty które uzyłeś bezpośrednio do mnie od Twojego sposobu krytykowania. Jakikolwiek on by nie był. to zarówno Dziad, ja, jak i TY !! pozwalamy sobie niejednokrotnie na bardzo ostre traktowanie zdjęc. Prosze przeczytaj swoje uwagi do moich zdjęc - zastosowałeś dokładnie styl, którego teraz chcesz tak bardzo unikać u innych
    Sam wpadłes w te pułapke, bo NIE DA się kochac wszystkich.

Milczenie rozwiąże problemy powiadasz.... chm.....

Ja juz kiedyś napisałem, że dla mnie jako autora zdjęcia najwieksza "porażką" byłoby gdyby pod moim zdjęciem NIKT się nie wypowiedział. Nawet negatywnie! To dopiero jest uczucie... walisz fote na forum,, a tu pełna zlewka Więc to milczenie wcale nie jest najlepszym wyjsciem.

Co do stylu. To było juz setki razy. Każdy ma styl jaki mu rozum podpowiada. Dla jednych styl do obrzygania (patrz: Gmoszkow), dla innych do uwielbiania.
    Ja używam języka dosadnego do bólu i juz pisałem, jelsi kots nie chce to niech mnie Zingoruje - przeciez to proste!

To forum zaistanialo na swoj sposob i wybacz ze powiem to wprost, bedzie istanialo nadal z iczkiem, DB, mamaOli i reszta opozycji administracyjnej lub bez Was.
    A to zdanie to oczywioscie kolejna manifestacja z Twojej strony, która ma nam (w sposób dość obcesowy) uzmysłowić, że masz władze.
    Przyznaje - masz ją. Ile razy mam to jeszcze napisać... ?
    Wiem, że będziesz istniał wraz z tym forum beze mnie, ale czy na kazdym kroku musisz to podkreślac..? Czy to jakas przypadłość...? Piotrze - jesteśmy w miare dorośli więc już nie kaz mi po raz kolejny czytać, że jesteś właścicielem, że bedzie ok bez pewnych osób.

Skupmy się na zdjęciach i pozostawmy wrazliwe uczucia autorów i urazona dume ich właścicielom!

Jeśli wystawiasz foty - licz się, że dostaniesz po głowie jeśli fota zdaniem odbiorcy jest kiepska Ja się z tym licze i jakoś mnie to nie przeszkadeza jak sobie pojeździsz po moich zdjeciach. Wręcz będzie mi miło, że poświęcisz im kilka minut. W końcu to moje dziecko i nawet jesli wyrodne to ktoś zauważy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Piotr - dziekuje za odpowiedz.
    Ja juz kiedyś napisałem, że dla mnie jako autora zdjęcia najwieksza "porażką" byłoby gdyby pod moim zdjęciem NIKT się nie wypowiedział. Nawet negatywnie! To dopiero jest uczucie... walisz fote na forum,, a tu pełna zlewka Więc to milczenie wcale nie jest najlepszym wyjsciem.
    Zgadzam sie z tym. Juz raz czy dwa tak mialem na tym forum i szczerze mowiac wolalbym DB'owe "gniot, kicha, badziewie" niz milczenie, bo wtedy kompletnie nie wiem co jest grane. Czy zdjecie jest beznadziejne, czy moze nudne, czy moze jeszcze cos innego. Tym bardziej, ze chyba nie zawsze wysyla sie tu zdjecia najlepsze, ale czesto rowniez takie co do ktorych samemu ma sie watpliwosci.
    Osobiscie zawsze staram sie patrzec na wszelka krytyke pod katem wylacznie zdjecia i mam nadzieje (moze jestem naiwny?), ze krytyka dotyczy tylko zdjecia a nie autora jako osoby. Zreszta trzba miec chyba naprawde niska samoocene aby przejmowac sie, ze ktos napisal "jestes glupi", taki tekst swiadczy tylko o autorze i nic wiecej.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Zreszta trzba miec chyba naprawde niska samoocene aby przejmowac sie, ze ktos napisal "jestes glupi", taki tekst swiadczy tylko o autorze i nic wiecej.
    Alekw - nic dodac, nic ujac

Domyślnie

Odniose sie tylko do tego bo to temat postu. Otoz ja w przeciwienstwie do Ciebie Piotrze, wole jak pod moim zdjeciem nie ma zadnego komentarza niz ma to byc komentarz przesycony krytyka ktora opiera sie wylacznie na osobistych animozjach. Znacznie gorsza to krytyka niz milczenie, wierz mi. Przez osobiste antypatie patrzy sie na zdjecia zupelnie inaczej. Pomijam krytyke ktorej autor nie ma pojecia o fotografii, a stosuje do kazdego zdjecia zasady jakie podpatrzyl w... SZKOLE FOTOGRAFOWANIA NG Jedno jest pewne. Od kilku dni DB pisze bardziej konstruktywnie (vide Uzytkownicy - zobacz wszystkie posty). Jesli to mialby byc jedyny plus tego bicia piany, to jest to sukces.

I jeszcze dygresja. Niczego nie musze tu mianifestowac. To wolne forum i moze na nim pisac kazdy kto chce, ale nie zawsze to co chce. Po to ktos napracowal sie aby ustalic zasady wspoluczestnictwa. Proste to i oczywiste. Ja jestem tu rowniez po to by tego pilnowac. Amen.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów