Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Domyślnie

Rzygać mi się chce.......

Kończcie, szkoda transferu.

Dyskutowanie z Dziadem o zdjęciach jest tak samo skuteczne jak z Alfem o Metzach vs Sabinki - to się nie da, więc dajcie spokój.

Cytat Zamieszczone przez alekw
    "Ah, ci artysci"
    Moim zdaniem to wlasnie dzieki takim ludziom jak DB, Tellerka, Iczek, Ar, Nikonka nie jest tu nudno. Chyba najgorsze co moze byc to ugrzecznione forum, gdzie nikt nie ma odwagi napisac co mysli.
    Co do artystów na tym forum - raczej zmienił bym tę listę... ale to moje prywatne zdanie.

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gmoszkow

Dyskutowanie z Dziadem o zdjęciach jest tak samo skuteczne jak z Alfem o Metzach vs Sabinki - to się nie da, więc dajcie spokój.

Grzegorz
    No to już - rzygaj, raz i dwa, start!

Próbowałeś kiedyś ze mną rozmawiać o zdjęciach, co do których mamy inne zddanie? Próbowałeś kiedyś ze mna dykutować o fotografii w ogole? O tym, dlaczego tak wiele zdjęć mi się nie podoba? Odpowiem Ci - nie próbowałeś. A więc po co piszesz takie bzdury? Jeśli nie podoba mi się jakieś zdjecie to autor ma mnie przekonać do swojej pracy tym, że się na mnie obrazi, zdjęcie ma mi się podobać, bo nagle "artysta" poczuł się urażony moją opinią? Gówno prawda! (tak mawiał wybitny filozof prof. Tischner, a więc myślę, ze pozostaję w zgodzie z "kulturą jezyka" - czerpię wzorce od najlepszych). Niech mnie przekona, jeśli już mu się nie udało zdjęciem, to chociaż sensowną argumentacją. A JaW? Kilka razy prosiłem, żeby pokazał, w którym miejscu drwiłem z niego, szydziłem. I co? Głowa w piasek. Hodowla strusi.

To samo Goldi - próbowałes kiedyś dyskutować ze mną ? Próbowałeś ze mną rozmawiac?

Nie rozumiem dlaczego pieprzycie takie farmozony (fraza bardzo często używana przez Jerzego Pilcha, wybitnego polskiego literata, dla mnie to autorytet językowy) opierając się jedynie na jakiś pobieżnych obserwacjach.

Proszę - prześledźcie jeszcze raz uważnie dyskusje z JaWem, w której nazwałem go głupcem. Czy od tego zacząłęm???? Czy Jaw próbował jakoś bronić swoich zdjęć? Nie! Od razu zdezawuowal wartość mojej opinii, przypisując mi nieistniejące nigdy intencje.

Proszę jeszcze raz - zostawcie już te slogany i hasła pt. "z Dziadem nie da się rozmawiać, Dziad się obraża o krytykę" czy inne pierdoły (pierdoły - bardzo często spotykane u Gombrowicza i Mrożka) dotyczące MNIE OSOBIŚCIE, a naprawdę spróbujcie wreszcie podjąć te dyskusję ze mną, bo jak na razie to jeszce NIKT tego nie spróbował, z góry przyjmując wspomniane wyzej tezy jako niepodważalne. Dajcie mi szansę !

No to teraz można już rzygać, jak ktoś lubi.

Pozdrawiam
    DB

PS. Nigdy nie uważałem się i nie uważam się za artystę.

Domyślnie

...filozof prof. Tischner... Jerzego Pilcha... Gombrowicza i Mrozka...
    Jacku, zrozum ze daleko Ci do tych wzorcow, a jesli jedyne co z nich czerpiesz to:

...pieprzycie takie farmozony... Gówno prawda... inne pierdoły...
    zaczynam rozumiec w czym problem. Kiedy staniesz sie autorytetem, bedzie Ci mozna wybaczyc tyle co powyzszym postaciom. Poki co nie jestes i powiniennes sie hamowac w opiniach czy ktos jest glupi, jego zdjecia to kompletne dno, lub tym podobnych. Czesto nawet nie zdajesz sobie sprawy w jakie gierki sa wciagani forumowicze przez innych forumowiczow. Widzisz tylko czesc gory lodowej. Pozostala czesto przykrywaja tajemnice. Ludzkie slabosci znacznie latwiej widac w internecie. Tu nikt nie da Ci w przyslowiowa gebe (Gombrowicz). W realu to jest mozliwe, a czesto prawdopodobne. Szanuj innych a bedziesz szanowany. Prosta maksyma, sprawdza sie w 100%

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Czy naprawdę nie potrafisz napisać nic, co nie miałoby cech oceny mojej osoby czy moich wypowiedzi? Powyrywałeś z kontekstu najgorętsze kawałki - po co? Po to, żeby kulturalnie rozmawiać czy po to, żeby po raz kolejny udowodnić mi jaki to strasznie jestem zły i niekulturalny?

Przeczytaj choć raz całą tę dyskusję od miejsca, gdzie pisałem o braku autorytetów - czy ktoś próbował ze mną podjąć jakąś polemikę? Alf. I to wszystko. I choć nie zgadzam się z jego zdaniem, to nie naskoczyłem na niego tak jak ciągle tutaj naskakuje się na mnie.

Zadałem wiele pytań, na które nie dostałem odpowiedzi. M.in Tobie. I co? Czy pouczam Cię, udawadniam Ci, że jesteś taki lub taki? To co piszę zaczyna coraz bardziej przypominać gadanie do ściany. Zaraz pewnie znów ktoś wyskoczy i w następnym poście napisze, że jestem taki, sraki, owaki i że nie warto ze mną rozmawiać. Czy naprawdę tak Was boli, że nie znajduję na forum ani w SUN autorytetów i zaślepia ten ból tak bardzo, że nei jesteście w stanie odpowiedzieć na zadawane pytania czy sformułowac kilku prostych kontrargumentów, które nie byłyby oceną mojego postępowania? Więc o jakiej dyskusji, o jakiej wymianie poglądów, o jakich trudach "nawrócenia" mnie mówicie, skoro nikt nawet nei próbuje? Żałosne to jest. (tak samo, jak pisanie w innym miejscu z sarkazmem "mistrz DB" - ale to nie mój problem zupełnie)

Piszesz Piotrze, "szanuj innych a bedziesz szanowany" - ale jeszcze zastanów się dlaczego coraz mniej ludzi na tym forum szanuje Ciebie. I nie jestem w tej opinii odosobniony.

pozdrawiam
    DB

PS. Gombrowicz pisał o "gębie" w zupełnie innym znaczeniu, na pewno nie takim, gdzie można komuś dać w gębę.

Domyślnie

Piszesz Piotrze, "szanuj innych a bedziesz szanowany" - ale jeszcze zastanów się dlaczego coraz mniej ludzi na tym forum szanuje Ciebie. I nie jestem w tej opinii odosobniony.
    Bede brutalnie szczery. Nie ma to dla mnie znaczenia dokada czytam od Ciebie o innych. Wiesz dlaczego? Dlatego ze jestem soba.

I teraz powiem Ci po mesku bo juz czas na to. Jestes jednym z glownych powodow dla ktorych to forum dla niektorych zaczyna tracic bagnem, a przynajmniej zmurszalym blotem. Zarzewiem 90% konfliktow na nim jestes wlasnie Ty i mamaOli. Czy to Ci sie podoba czy nie takie sa fakty. Przypisujesz sobie prawo pisania o zdaniu innych. Czyim zdaniu, Nikonki? Po co? Jestes czyims adwokatem? Zwroc uwage na to ze nie podejmuje sie z Toba polemiki bo skazana jest z gory na niepowodzenie. O czym mamy rozmawiac? O tym ze tu sie zrobilo zle ze sprawca tego w duzej mierze? Chciales po mesku, masz. I jak piszesz, ja tez nie jestem odosobniony w tym co napisalem.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Napisałes dokładnie to, czego się spodziewałem. Brawo!

Pozdrawiam
    DB

Domyślnie

Nie napisalem nic nowego, zawsze wiedziales ze mam takie zdanie. Brawa niepotrzebne. Wole aplauz od ludzi ktorych cenie za szczerosc, a nie falszywa i podszyta knowaniem pseudo grzecznosc. Bede trzeci w tym watku, byc moze czwarty lub piaty. Jesli wiec uslyszales to samo od kilku osob, zastanow sie nad soba a nie nad nimi.

Domyślnie

Dziad Borowinowy, nie wiem, ale kiedy wracałeś entuzjastycznie witany na to forum, miałem ponure przekonanie, że krótki jest czas, jak to wszystko znowu się tak skończy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dziad Borowinowy
    Cytat Zamieszczone przez gmoszkow

Grzegorz
    No to już - rzygaj, raz i dwa, start!

Dziadu

Chyba niewłaściwie się wyraziłem, bo Dziadu bardzo opacznie mnie zrozumiałeś. Rzygać mi się chce jak czytam tę dyskusję.

Wolę jak napiszesz kilka zdań na temat zdjęcia lub jakiegoś gniota czy knota niż próbujesz się bronić przed atakami. Szczerze - myślę, że powinieneś być ponad to i albo masz swoje zdanie albo będziesz próbował udowodnić, że nie jesteś wielbłądem.

Nie dyskutowałem z Tobą na temat zdjęć, bo jestem za cienki w tej dziedzinie, raczej przyglądałem się Towim dyskusjom z innymi na temat innych zdjęć. Więcej Ci powiem wiele osób na forum boi się z Tobą spierać bo chcąc nie chcąc pokażesz im jacy są słabi w temacie foto. A to, że piszesz z dość dużą dozą żartu i sarkazmu (który mnie akurat bawi) podnosi jeszcze bardziej cisnienie. Przykład sarkazmu proszę bardzo: Twoja wypowiedź w temacie "Reportaż z reportażu - jak łowi się tematy na deptaku?" Niektórzy taką odpowiedź zaakceptują innym ciśnienie wali na 220.

Ja na razie nie zasłużyłem na komentarz od Ciebie do moich zdjęć i wcale się nie dziwię.

Co do przekonywania Ciebie. Chłopie masz wyrobione zdanie i bronisz swoich racji a ja będąc absolutnym amatorem, więcej niedzielnym cykaczem nie jestem w stanie z Tobą dyskutować. Więcej jestem w stanie podpatrzeć na Twoich zdjęciach. (torchę off-topic ale to tak samo jakbyś próbował ze mną rozmawiać o tematach, które dla Ciebie są dodatkiem do życia a nie codziennością, które dla mnie akurat sens życia i pracy stanowią).

Jesteś niewątpliwie osobowością na tym forum i można Cie lubić bądź nie, ale z Twoim zdaniem większość się liczy.

To pieprzenie farmazonów to racja ale raczej w kontekscie tego wątku. Teraz ja się będę bronił - czy ja napisałem, że nie da się z Tobą rozmawiać, nie napisałem, że nie da się ciebie przekonać.

Przykład - Towje zdjęcie w kategori reportaż - pojedyńcze zdjęcie - jakiś teatr uliczny - napisałem, że dla mnie jedno zdjęcie to nie reportaż, odpowiedź otrzymałem, że jedno zdjęcie to też reportaż - OK, nie będę z Tobą ciągnął dyskusji czy jest czy nie jest, skoro Ty jako autor uważasz, że jest to jest to Towje święte prawo, a dla mnie nauka - jedno zdjęcie może być reportażem.

Druga rzecz - wiem, że pisałeś do ogółu, ale nigdy ja nie napisałem, że Dziad się obraża o krytykę - szczerze - niewiele mnie to obchodzi bo jeśli już komentuję zdjęcia to nie po to by kogoś rozjuszyć, ale wyrazić własną opinię o zdjęciu.

Dziadu - jeśli chcesz by ludzie łagodniej na ciebie reagowali to komentuj tylko te zdjęcia w krótych cokolwiek zauważysz (choćby pierdołę czy przypadkowość która zagrała) i napisz, że cokolwiek jest na tak. To ostudzi gorące głowy.

Cytat Zamieszczone przez Dziad Borowinowy
    A to mnie akurat nie dziwi, że się nie uważałeś - jak już piszemy szczerze to akurat (jeśli mówimy o ludziach z naszego forum) jesteś jednym z niewielu, którego zdjęcia można uznać za artystyczne, czyli robione przez artystę.

To tyle

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Anonymous
    Gość

Domyślnie

gmoszkow, odpisałem Ci na maila, nie chce mi się juz tutaj nabijać transferu

Pozdrawiam
    DB

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów