Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Monika

Domyślnie

Niezłe - choć mam wrażenie że modelka zaraz zrobi 2 kolejne kroki i mi przy....i
    Na bryłach i sylwetce średnio światło się zgadza
    ta skrajna bryła po prawej - coś z nia nie tak

Domyślnie

bardzo ciekawy pomysl Mysle ze tylko troszke za niebiesko
    Człowiek całe życie się uczy...

Domyślnie

chodzi mi o bryły na godzinie 8 i 16, kąt padania światła na nich jest inny i wyglądają nierealnie oczywiście jak dla mnie.
    Pozdrawiam
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Ok dzięki za zwrócenie uwagi, może jeszcze dopracuję. Choć i tak miałem zagwozdkę. Bo zarówno zdjęcie Moniki jak zdjęcie tła są robione w zbliżonych warunkach. Czyli słońce z tyłu za plecami, ale nie za specjalnie ostre (poranek i dość przyjemne chmurki), od przodu z lewej lampa z oktą. Zdjęcie tła o poranku przy -22, nad wodą mgła. Więc tak naprawdę powinienem mieć na tych połamanych krach dwa kierunki oświetlenia.

Domyślnie

myślę, że większa moc wyrazu byłaby gdyby oczy modelki były centralnym punktem, tak sobie gdybam
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Domyślnie

Nie podoba mi się sposób oświetlenia twarzy który nijak pasuje to otoczenia które nam zafundowałeś. Światło jest za ostre zdecydowanie. Gdyby tylko to poprawić i oświetlenie było miękkie i subtelne zdjęcie byłoby rewelacyjne.
    D700 | D5100 | N18-35 | S20/1.8 | S35/1.4 | N35/1.8 | N50/1.4G | N50/1.8G | N85/1.8G | SB-700 | SB-400

Domyślnie

Widać, że włożyłeś sporo pracy, ale... jest kilka niekonsekwencji w montażu
    Na wodzie, po prawej stronie postaci jest odblask ze źródła światła, którego za nią nie widać
    W ten odblask wchodzi bryła lodu, która nie rzuca cienia, o podstawy ma poświatę (choć powinna rzucać cień ku przodowi), ma halo wokół brzegów i wygląda na wstawioną nie łącząc się z resztą.
    Poszzególne bryły zanurzone w wodzie mają ciemniejsze odbicie, postać takiego odbicia nie ma (wampirzyca?)
    Postać jest oświetlona z lewej, od przodu i od góry, co widać po cieniach własnych, ale ona cień rzuca do tyłu, z resztą nieco dziwny, bo idący i na prawo i na lewo. Natomiast cała scena ma światło od tyłu.
    Bryła po prawej, za kobietą wygląd nieco sztucznie z powodu cienia własnego i detalu o innej skali niż obiekty w tej samej odległości.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cienie od brył i postaci są i są z przodu, ale delikatne i subtelne. Dzięki z wskazówki co można jeszcze dopracować.

Domyślnie

Bardzo ciekawe, jak bogini mórz
    Taka fotka mogłaby być na kalendarzu nikoniarzy jako grudzień
    Nieważne czym - ważne jak!

Domyślnie

Techniczne rewelacja tylko Monika mi tu nie pasi. Ciezko to wytlmaczuc. Przy piwie w barze przy stoliku z samymi facetami bym wam to z pewnoscia dobrze wyjasnil.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów