Mało tego, SB 700 nie posiada także trybu A. Wychowałem się na SB22s w trybie A i w SB700 mi go brakuje.
Szukaj
Mało tego, SB 700 nie posiada także trybu A. Wychowałem się na SB22s w trybie A i w SB700 mi go brakuje.
D810 N20-35/2,8 AF-D; N50/1,4 AiS; SB-800
Mam ten sam zestaw: D90 + SB700. Nie mam tych problemow co Ty a często "walę" w sufit albo w ściany. Podaj jaki obiektyw użyłeś i jaka ekspozycja. 3cie zdjęcie jakie dałeś jest b. fajne, 2gie jest ciemne jak ch... Dziwne
doczytałem aby osiągnąć parametry 2 wymienionego przez Ciebie trybu wystarczy przy fotografowaniu z lampą która nie ma iTTL zmienić pomiar światła na punktowy
W moim D50 i SB700 po tym zabiegu zdjęcia wychodziły znacznie bardziej doświetlone i nie musiałem robić korekty na +0,7 EV
Ostatnio edytowane przez smigaacz ; 07-07-2015 o 22:42
Nikon D50
witam, d90 tryb M czas 200 bo więcej nie da się ustawić , SB-700 na TTL, jak ustawić przesłonę ?
Hm, a jak wysoko jest ten sufit u Ciebie? Ja też od kilku dni mam SB-700 (zapiętą na D90), jestem w fazie testów i powiem szczerze, że nie udało mi się jeszcze tak niedoświetlić (robiłem na TTL BL bez zmiany mocy, w sufit), a doświadczenie z lampą mam naprawdę niewielkie.
Wlasnie walnalem dla porownania 2 foty: na wprost i w sufit na wys. ok. 3,6m. Praktycznie nie ma roznicy w doswietleniu.
Skontaktuj się z nami