Bardzo przyjemny secik.
pozdro
Szukaj
Bardzo przyjemny secik.
pozdro
Cześć.
Moim zdaniem, mimo, że zdjęcia nie są na najwyższym poziomie technicznym, to bronią się. Przedstawiają piękne ptaki, kadry nie są zrobione na jarzębinie jak setki innych, i ogólnie sympatycznie to wygląda.
Najbardziej podoba mi się 6.
Michał nareszcie coś się dzieje![]()
już sam ptak robi duże wrażenieale 3 i 4 bardzo mi się podobają
![]()
tylko przy 4-ce dał bym trochę więcej miejsca z lewej strony przy kadrowaniu
pozostałe też przyjemne w odbiorze![]()
Myślałem, że te ślicznotki już dawno poleciały na północ, ale moja 6-cio letnia córcia mówiła mi, że niedawno je widziała, więc bacznie się przyglądałem po krzaczorach w ich poszukiwaniu.
Zabrałem aparat ze sobą na święta do rodziców i okazało się, że akcja dokarmiamy szpaka jabłkiem przyniosła efekt w postaci kilkunastu jemiołuszek kręcących się w pobliżu karmników.
Nota bebe, w tym roku mój tato kupił straszne ilości różnych nasion, głównie słonecznika, kukurydzy i pszenicy, ale i nie tylko. Słoniny też poszło z dwóch świń
Jak wspominałem, pomiędzy świątecznymi pogaduszkami wyskoczyłem na chwilkę do ogrodu. W pobliżu sporego, drewnianego "grilla" są rozstawione co roku karmniki.
Ponieważ dołożyliśmy jabłek udało mi się bardzo długo przyglądać jemiołuszkom. Jak się ponajadały to zaczęły się sprzeczki i przeganianie. Ich głos jest też bardzo miły dla ucha
Wracając do zdjęć:
Zdjęcie nr4 - na dzięcioła- rzeczywiście jest za ciasne więc podaję to ujęcie raz jeszcze Waszej ocenie. i jako bonus sprzeczki
POZDRAWIAM!
8.
9. bonusowe sprzeczki
P.S. I tak jestem szczęśliwy jak taczanka na stepie, że w ogóle tak blisko podleciały i mogłem je nie tylko fotografować ale i podpatrywać.
Po drugie jestem znów zaskoczony na + zestawem N70/200 z TC1,7Jak już wspomnieliście szum jest do zaakceptowania.
Ostatnio edytowane przez micwn ; 03-04-2013 o 18:13
Z8 + różne klamoty
8 bardzo fajna, ale to w pionie też bym zostawił bo fajnie się prezentuje, dodał bym tylko z 1-2 cm z lewej kosztem tego drzewa na którym siedzi, przynajmniej ja tak to widzę
bonus sympatyczny
No i 8 miodzio, tylko "zdecentralizować" jąCiąłbym trochę góry (tak z połowę przestrzeni między głową jemiołuszki a krawędzią kadru) i prawą część, tak aby zachować proporcje 3:2. 9 stricte dokumentacyjna
![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
No to na pożegnanie zimy Panowie ostatni raz jemiołuszka. Najadły się u mnie i w całej Polsce niech zatem szczęśliwie odlatują na północ, zabierając ze sobą zimę
10.
Miło było posłuchać Waszych rad co do kadrowania. Nie zawsze moja wizja jest dobra, o czym się przekonałem po Waszych sugestiach. Tak jest znacznie lepiej.
Ostatnio edytowane przez micwn ; 05-04-2013 o 19:19
Z8 + różne klamoty
W pierwszej focie szkoda, ze są te patyki na drugim planie odwracają uwagę.
"Przedmiotem fotografii nie są fotografowane rzeczy, lecz to jak one wyglądają po sfotografowaniu."
D 750|N 70-300 4.5-5.6VR+N 24-70 2.8
Co do 8 miałem na myśli poziomChoć i pion ciekawy zrobiłeś
![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
10-super, tylko trochę szumi w porównaniu do poziomu. Tak czy siak piękne ptice i zacne fotki...
Fuji
Skontaktuj się z nami