Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: jemiołuszki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Bardzo przyjemny secik.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Cześć.
    Moim zdaniem, mimo, że zdjęcia nie są na najwyższym poziomie technicznym, to bronią się. Przedstawiają piękne ptaki, kadry nie są zrobione na jarzębinie jak setki innych, i ogólnie sympatycznie to wygląda.
    Najbardziej podoba mi się 6.
    Michał nareszcie coś się dzieje

Domyślnie

już sam ptak robi duże wrażenie ale 3 i 4 bardzo mi się podobają
    tylko przy 4-ce dał bym trochę więcej miejsca z lewej strony przy kadrowaniu
    pozostałe też przyjemne w odbiorze

Domyślnie

Bardzo dziękuje KOLEDZY za celne komentarze. Zdjęcia mają główną wadę - brak światła - ale przyroda to nie studio fotograficzne,
    gdzie w zasadzie wszystko możemy ustawić pod własne preferencja. Zdjęcia w zasadzie zrobiłem przypadkowo.
    Myślałem, że te ślicznotki już dawno poleciały na północ, ale moja 6-cio letnia córcia mówiła mi, że niedawno je widziała, więc bacznie się przyglądałem po krzaczorach w ich poszukiwaniu.
    Zabrałem aparat ze sobą na święta do rodziców i okazało się, że akcja dokarmiamy szpaka jabłkiem przyniosła efekt w postaci kilkunastu jemiołuszek kręcących się w pobliżu karmników.
    Nota bebe, w tym roku mój tato kupił straszne ilości różnych nasion, głównie słonecznika, kukurydzy i pszenicy, ale i nie tylko. Słoniny też poszło z dwóch świń
    Jak wspominałem, pomiędzy świątecznymi pogaduszkami wyskoczyłem na chwilkę do ogrodu. W pobliżu sporego, drewnianego "grilla" są rozstawione co roku karmniki.
    Ponieważ dołożyliśmy jabłek udało mi się bardzo długo przyglądać jemiołuszkom. Jak się ponajadały to zaczęły się sprzeczki i przeganianie. Ich głos jest też bardzo miły dla ucha
    Wracając do zdjęć:
    Zdjęcie nr4 - na dzięcioła- rzeczywiście jest za ciasne więc podaję to ujęcie raz jeszcze Waszej ocenie. i jako bonus sprzeczki
    POZDRAWIAM!

8.

9. bonusowe sprzeczki

P.S. I tak jestem szczęśliwy jak taczanka na stepie, że w ogóle tak blisko podleciały i mogłem je nie tylko fotografować ale i podpatrywać.
    Po drugie jestem znów zaskoczony na + zestawem N70/200 z TC1,7 Jak już wspomnieliście szum jest do zaakceptowania.
    Ostatnio edytowane przez micwn ; 03-04-2013 o 18:13
    Z8 + różne klamoty

Domyślnie

8 bardzo fajna, ale to w pionie też bym zostawił bo fajnie się prezentuje, dodał bym tylko z 1-2 cm z lewej kosztem tego drzewa na którym siedzi, przynajmniej ja tak to widzę
    bonus sympatyczny

Domyślnie

No i 8 miodzio, tylko "zdecentralizować" ją Ciąłbym trochę góry (tak z połowę przestrzeni między głową jemiołuszki a krawędzią kadru) i prawą część, tak aby zachować proporcje 3:2. 9 stricte dokumentacyjna
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

No to na pożegnanie zimy Panowie ostatni raz jemiołuszka. Najadły się u mnie i w całej Polsce niech zatem szczęśliwie odlatują na północ, zabierając ze sobą zimę

10.

Miło było posłuchać Waszych rad co do kadrowania. Nie zawsze moja wizja jest dobra, o czym się przekonałem po Waszych sugestiach. Tak jest znacznie lepiej.
    Ostatnio edytowane przez micwn ; 05-04-2013 o 19:19
    Z8 + różne klamoty

Domyślnie

W pierwszej focie szkoda, ze są te patyki na drugim planie odwracają uwagę.
    "Przedmiotem fotografii nie są fotografowane rzeczy, lecz to jak one wyglądają po sfotografowaniu."
    D 750|N 70-300 4.5-5.6VR+N 24-70 2.8

Domyślnie

Co do 8 miałem na myśli poziom Choć i pion ciekawy zrobiłeś
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

10-super, tylko trochę szumi w porównaniu do poziomu. Tak czy siak piękne ptice i zacne fotki...
    Fuji

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów