Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: jemiołuszki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micwn Zobacz posta
    i ja tego nie kupiłem - dla mnie to wersja dokumentacyjna
    Dzięki za szczerość!!!
    No to czekam na coś lepszego

Domyślnie

Wielka szkoda, że nie usiadły ,,po ludzku" ale i tak ładna kolorystyka na ptakach
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

z tych dwóch fotek zdecydowanie jedynka jako środowiskowa bardzo fajna
    dwójka jakaś taka nijaka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davio Zobacz posta
    z tych dwóch fotek zdecydowanie jedynka jako środowiskowa bardzo fajna
    dwójka jakaś taka nijaka
    Wiesz, to zdjęcie autor wstawił na wyraźną prośbę Myczy i podkreślił, że to zdjęcie dokumentacyjne Co do walorów tego zdjęcie - doskonała kolorystyka i szczegół jak na tą odległość a że kadr nie taki to oczywiste - niemniej jest to także dla mnie informacja w jakich warunkach należy się spodziewać tych ptaszków

Domyślnie

Na 1-ce świetne ujęcie U mnie jemiołuszki bywają bardzo rzadko, pewnie dlatego, że nie ma srogiej zimy...
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Nie zakładałem nowego wątku, tak się stało, że w te zimowe święta podleciały bliżej. Proszę o szczere oceny.
    3.

4. na dzięcioła

5. szerzej...

6. w kupie raźniej

7. i ostatnie "na bażanta"

POZDRAWIAM!!!
    Z8 + różne klamoty

Domyślnie

W zasadzie to w tym secie niema złych kadrów - każdy kadr jest inną opowieścią. Zazdroszczę i gratuluję spotkania
    4 - rewelacyjna ostrość i dobre światło pięknie wyrysowały strukturę upierzenia - typowy zbliżeniowy kadr środowiskowy, b.dobry. Zabieram
    5 - świetna kolorystyka, tło i kompozycja - zabieram
    7 - fantastyczna poza, jakość też bardzo dobra
    pozostałe zdjęcia też mi sie podobają
    Natomiast na zdjęciach wszędzie widać ziarno z wysokiego iso ale to typowe dla D300, mnie osobiście to nie przeszkadza ale ,,esteci" mogą
    mieć problemy z tym faktem. Jednak bym zwiększył odrobinę kontrast i saturację .

Domyślnie

Ma być szczerze, a ja dodatkowo lubię marudzić
    Na 3 można się przyczepić tylko rozłożenia tych "patyków", ale to dla bardzo wybrednych
    Na 4 boli brak przestrzeni przed ptakiem, ale i tak jest to wyborne ujęcie, nie widziałem jeszcze tak pokazanej jemiołuszki.
    5 - jabłko
    6- Bardzo dobra praca, cieszy oczy
    7 - aparat ciut w prawo trzeba było przesunąć
    Kontrastu i saturacji bym nie dotykał, jest dobrze Nie ma co robić "landrynek", po za tym groźba że szum wyjdzie po za akceptowalne granice (póki co szum nie stanowi najmniejszego problemu)
    Generalnie zdjęcia godne pozazdroszczenia
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

No cóż...nie będę opowiadał o tym jakie jest ziarno zależnie od body na zdjęciach, bo mnie osobiście to nie obchodzi, toteż nie będę hipokrytą

Moim zdaniem 3 jest źle skadrowana. Zbyt centralnie. Natomiast cały set jak na Ciebie jest słaby, jedynie 4 w miarę przyjemna.
    Nie kupuje tego drzewa, tego nijakiego oświetlenia. Zapewne wiesz o co chodzi

Domyślnie

Mi się podobają wszystkie kadry poza 5.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów