Szukaj
Wielka szkoda, że nie usiadły ,,po ludzku" ale i tak ładna kolorystyka na ptakach![]()
z tych dwóch fotek zdecydowanie jedynka jako środowiskowa bardzo fajna
dwójka jakaś taka nijaka
Wiesz, to zdjęcie autor wstawił na wyraźną prośbę Myczy i podkreślił, że to zdjęcie dokumentacyjneCo do walorów tego zdjęcie - doskonała kolorystyka i szczegół jak na tą odległość a że kadr nie taki to oczywiste - niemniej jest to także dla mnie informacja w jakich warunkach należy się spodziewać tych ptaszków
![]()
Na 1-ce świetne ujęcieU mnie jemiołuszki bywają bardzo rzadko, pewnie dlatego, że nie ma srogiej zimy...
D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
lhttp://wld-art.pl
W zasadzie to w tym secie niema złych kadrów - każdy kadr jest inną opowieścią. Zazdroszczę i gratuluję spotkania
4 - rewelacyjna ostrość i dobre światło pięknie wyrysowały strukturę upierzenia - typowy zbliżeniowy kadr środowiskowy, b.dobry. Zabieram
5 - świetna kolorystyka, tło i kompozycja - zabieram
7 - fantastyczna poza, jakość też bardzo dobra
pozostałe zdjęcia też mi sie podobają
Natomiast na zdjęciach wszędzie widać ziarno z wysokiego iso ale to typowe dla D300, mnie osobiście to nie przeszkadza ale ,,esteci" mogą
mieć problemy z tym faktem. Jednak bym zwiększył odrobinę kontrast i saturację .
Ma być szczerze, a ja dodatkowo lubię marudzić
Na 3 można się przyczepić tylko rozłożenia tych "patyków", ale to dla bardzo wybrednych![]()
Na 4 boli brak przestrzeni przed ptakiem, ale i tak jest to wyborne ujęcie, nie widziałem jeszcze tak pokazanej jemiołuszki.
5 - jabłko![]()
6- Bardzo dobra praca, cieszy oczy
7 - aparat ciut w prawo trzeba było przesunąć
Kontrastu i saturacji bym nie dotykał, jest dobrzeNie ma co robić "landrynek", po za tym groźba że szum wyjdzie po za akceptowalne granice (póki co szum nie stanowi najmniejszego problemu)
Generalnie zdjęcia godne pozazdroszczenia![]()
Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.
No cóż...nie będę opowiadał o tym jakie jest ziarno zależnie od body na zdjęciach, bo mnie osobiście to nie obchodzi, toteż nie będę hipokrytą![]()
Moim zdaniem 3 jest źle skadrowana. Zbyt centralnie. Natomiast cały set jak na Ciebie jest słaby, jedynie 4 w miarę przyjemna.
Nie kupuje tego drzewa, tego nijakiego oświetlenia. Zapewne wiesz o co chodzi![]()
Skontaktuj się z nami