Szukaj
Fajna sprawa ,świetnie Ci to wyszło.Chętnie dowiem się ,jak uzyskać taki efekt,bo sprawa wydaje się być skomplikowana.
Sprawa tylko z pozoru wydaje się skomplikowana, i tak naprawdę zależy tylko od pomysłowości... Podstawą jest mechanizm produkujący krople, ja postawiłem na stołku naczynie z wodą z kawałkiem bandaża który działał jak kroplomierz... Na dole to juz wedle uznania, różne naczynia, różne tła, różne ciecze...
Oświetlenie: w zasadzie wystarczy jedna lampa ustawiona z boku, ale wiadomo że im więcej tym lepiej, przy tych zdjęciach miałem dwie błyskotki i jedna lampka stała, ale szczerze nie pamiętam dokładnego ustawienia bo sporo się bawiłem, zmieniałem i nie pamiętam.
Na koniec tylko zsynchronizować spadające krople ze zdjęciem... - Miłej zabawy![]()
Wyostrzałeś te zdjęcia?
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
Ładnie ale 1dynka moim zdaniem po bokach ciasnawo.
Jeśli można wiedzieć jakie szkiełkiem robione?
- Fakt, ciężko o coś nowego, ale z drugiej strony, jest to dla mnie zabawa, nie mam tablicy z kabelkami, czasomierzami... Tak naprawdę to w innych działach też już wszystko było, i ciężko czymś zaskoczyć... Ale mimo to próbujemy
- D90 + sigma 70-300 nawet bez apo- jak widać przy dobrym świetle nawet taki słoik daje radę...
Oczywiście, ale tylko kosmetycznie... Zawsze staram się robić zdjęcie tak żeby potem obrabiać jak najmniej...
Skontaktuj się z nami