Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kapu kap...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kapu kap...

Ruch widzę niewielki, to wrzucę coś z ostatniego, nudnego, zimowego wieczoru... Temat może mało nowatorski, ale wdzięczny do fotografowania
    Zapraszam do komentowania.

1

2

Domyślnie

Fajna sprawa ,świetnie Ci to wyszło.Chętnie dowiem się ,jak uzyskać taki efekt,bo sprawa wydaje się być skomplikowana.

Domyślnie

Sprawa tylko z pozoru wydaje się skomplikowana, i tak naprawdę zależy tylko od pomysłowości... Podstawą jest mechanizm produkujący krople, ja postawiłem na stołku naczynie z wodą z kawałkiem bandaża który działał jak kroplomierz... Na dole to juz wedle uznania, różne naczynia, różne tła, różne ciecze...
    Oświetlenie: w zasadzie wystarczy jedna lampa ustawiona z boku, ale wiadomo że im więcej tym lepiej, przy tych zdjęciach miałem dwie błyskotki i jedna lampka stała, ale szczerze nie pamiętam dokładnego ustawienia bo sporo się bawiłem, zmieniałem i nie pamiętam.
    Na koniec tylko zsynchronizować spadające krople ze zdjęciem... - Miłej zabawy

Domyślnie

Wyostrzałeś te zdjęcia?
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borbet Zobacz posta
    Wyostrzałeś te zdjęcia?
    Ponawiam pytanie.
    D90 | N35 | S10-20
    <a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubal Zobacz posta
    tak naprawdę zależy tylko od pomysłowości...
    Temat wdzięczny ale... własnie na chwile obecna wymaga niesamowitej pomyslowosci zeby czyms zaskoczyc w temacie kropelek...
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BBa/Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek78 Zobacz posta
    Temat wdzięczny ale... własnie na chwile obecna wymaga niesamowitej pomyslowosci zeby czyms zaskoczyc w temacie kropelek...
    Madre slowa...

Domyślnie

Ładnie ale 1dynka moim zdaniem po bokach ciasnawo.
    Jeśli można wiedzieć jakie szkiełkiem robione?

Domyślnie

- Fakt, ciężko o coś nowego, ale z drugiej strony, jest to dla mnie zabawa, nie mam tablicy z kabelkami, czasomierzami... Tak naprawdę to w innych działach też już wszystko było, i ciężko czymś zaskoczyć... Ale mimo to próbujemy
    - D90 + sigma 70-300 nawet bez apo - jak widać przy dobrym świetle nawet taki słoik daje radę...

Domyślnie

Oczywiście, ale tylko kosmetycznie... Zawsze staram się robić zdjęcie tak żeby potem obrabiać jak najmniej...

Uprawnienia umieszczania postów