Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Retro Diva

Domyślnie

Witam,

Jedynka bardzo dobra, trochę mi przeszkadza to odbicie lampki w lustrze, wolałbym bez, ale to detal.
    Dwójka - do kitu moim zdaniem - mogła być rewelacyjna, a światłem Ją zabiłeś. Płasko i nijako - mówię tu o świetle. I dla mnie po focie przez to.
    Trójka - nie mam zdania.
    Czwórka - rewelacja, choć wolałbym ją w BW, no i kurde ta jej prawa ręka powinna się gdzie indziej znaleźć - to cięcie mi nie pasuje. Jakby była w kadrze, było by super.
    Piątka - podoba mi się i tyle mogę o niej powiedzieć.
    Szóstka - nie wiem.

W sumie, Grzegorz, dobra sesja, a czwórka - dla mnie blisko do suuuperrr foty.

Pozdrawiam, QuadMan.
    Ostatnio edytowane przez QuadMan ; 15-12-2012 o 21:27 Powód: literówki
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Co tu jest retro i gdzie jest ta diva? Jedyne co fajne to panna na zdjęciach.
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Dlatego możliwe że jak są konwertowane z 36Mpix do 800pix to mimo wszystko siada Nawet stosując kilkukrotne zmniejszanie bez kompresji

A bez flasha nie można było bo jak robiliśmy to było zupełnie ciemno, a żeby zostać przy zastanym to trzeba było jechać na iso1600 wzwyż
    tu nie chodzi o megapixela tylko o ustawienie ps przy zapisie . Błysk może być tylko czemu taki mocny (Oo), chodzi o to aby było bardziej subtelnie, a nie mocna petarda z softboxa :P
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

hostman22 - nie widzisz tego ze cokolwiek i ktokolwiek by tu nie napisał to wyjdzie ze ma zrytą percepcję, jest slepy i się nie zna. Mozna i napisac tysiąc razy ze płasko, bez klimatu i rzeczonego retro. Same pończochy i fryzura z nikogo jeszcze retro nie zrobiły i nie zrobia. Tu musi dojść jeszcze fotograf który światłem potrafi stworzyc odpowiedni kloimat. Przywalenie softem tak by było jasno potrafi przedszkolak.

Domyślnie

Czym świecisz ? Nie chodzi mi o lampion tylko o "modyfikator"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    hostman22 - nie widzisz tego ze cokolwiek i ktokolwiek by tu nie napisał to wyjdzie ze ma zrytą percepcję, jest slepy i się nie zna. Mozna i napisac tysiąc razy ze płasko, bez klimatu i rzeczonego retro. Same pończochy i fryzura z nikogo jeszcze retro nie zrobiły i nie zrobia. Tu musi dojść jeszcze fotograf który światłem potrafi stworzyc odpowiedni kloimat. Przywalenie softem tak by było jasno potrafi przedszkolak.
    no patrz... to dlaczego jest tyle shitu jeszcze gorszego niż mojego na forum i jakoś te twoje "prawdy" o przedszkolakach jakoś nie bardzo się sprawdzają

fafniak lastolite 60x60

Domyślnie

tak, ezybox

Domyślnie

No to nic dziwnego że tym światłem naparzasz dookoła.
    Rozwiązaniem byłby zakup 2,3 czarnych szmatek i podczepianie ich do softboxa a drugiego końca szmatek do statywów, tak żeby stworzyć rodzaj "tunelu" żeby ukierunkować trochę światło
    Bo faktycznie kolejny raz klimat zabiłeś szerokim świeceniem i jego proporcją do zastanego światła

Domyślnie

spoko, dzięki za poradę Spróbuję

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów