Wg adobe możliwy jest upgrade produktów z tabeli http://www.adobe.com/products/photos...rades.edu.html
Szukaj
Wg adobe możliwy jest upgrade produktów z tabeli http://www.adobe.com/products/photos...rades.edu.html
Nikon
W tej tabelce raczej chodzi o to że z CS5 i CS4 można updateować, a nie że z komercyjnej można, a ze studenckiej nie.
Tak się składa, że mam ten sam problem, bo będąc studentem kupiłem PC CS5 Student and Teacher + Lightroom 3 Student and Teacher, i teraz chciałbym móc ten program instalować na kompie firmowym, a nie tylko na prywatnym, i napisałem maila do Cortlandu z zapytaniem czy mogę wersję student updateować do pełnej wersji, odpisali mi że jak najbardziej teraz mogę kupić uaktualnienie, i instalować to na firmowym sprzęcie.
;]
... Mogą Ci podesłać link do adobe, który o tym mówi ? Bałbym się polegać na opinii pracownika sklepu.
Nikon
Faktycznie znalazłem FAQ na stronach adobe. Wygląda na to, że jest możliwe.
Can I upgrade my Adobe Student and Teacher Edition software?
Adobe Student and Teacher Edition software can be upgraded to a commercial version when the user is no longer a student or teacher.
Can I resell or give away my Adobe Student and Teacher Edition software?
No. Adobe Student and Teacher Edition software may not be resold or given to others for free.
Nikon
mając CS6 wersje student, ile będzie kosztować mnie aktualizacja do wersji komercyjnej dla 1 osoby? Czy będę mógł wtedy zaktualizować do wersji Najnowszej na daną chwilę czy zostanę na wieki z CS6? Mimo że na rynku będzie np dostępne wersja CS9?
Atrakcyjna cena za wersję dla studenta 900 zł. Chodzi o to jak wygląda przekształcenie tej wersji do wersji komercyjnej. Ile się dopłaca i czy jest to opłacalne.
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Jeśli wystarczy kupić upgrade to ok 1000 zł.
Nikon
Czyli reasumując:
1 Można wersję studencką, po ukończeniu nauki, aktualizować do najnowszej komercyjnej w ramach tego samego pakietu
2 Nie można odsprzedać, przekazać licencji
3 można zainstalować na dwóch komputerach, nie można używać jednocześnie.
Dziękuję za dyskusję
Przeszedłem przez weryfikację. W dniu wczorajszym kupiłem dla syna Adobe Photoshop Extended CS6 Win PL Student, wieczorem na stronie Adobe wypełniliśmy wniosek o klucz, podając PN znajdujący się na pudełku, oraz Kod znajdujący się na żółtej karcie dołączonej do oprogramowania, następnie skan legitymacji szkolnej. W dniu dzisiejszym już otrzymaliśmy klucz po weryfikacji.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
i pamietaj zrobić dezaktywację gdy np formatujesz kompa.
Co prawda mam CS5 ale może być podobnie w 6. Masz pewnie możliwość instalacji na tym kluczu na 2 kompach, gdy postawisz system od nowa nie deaktywując starego PS, licznik Adobe może "wbić +1"
D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568
Na PW odpisałem, zapomniałem napisać ile będzie kosztowała następna aktualizacja do CS7, na obecną chwilę niewiadomo, ale prawdopodobnie jak w przypadku CS5- CS6.
Wersja komercyjna jest natychmiast po weryfikacji klucza, Adobe zezwala na komercyjne wykorzystywanie teraz i w przyszłości.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Skontaktuj się z nami