Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie

Zamierzam na prezent świąteczny kupić synowi PS CS6 wersję edukacyjną, nie wiem jak to odbywa się technicznie, gdzie muszę wysłać kopię legitymacji szkolnej i czy to wystarczy. Czy po zakupie otrzymuję jakiś formularz do wypełnienia dotyczący otrzymania klucza wersji edukacyjnej. Kto to przerabiał proszę o wskazówki.

Kilka słów ze strony Adobe
    „Czy mogę skorzystać z tej wersji?
    Aby móc skorzystać z rabatu dla uczniów i studentów, trzeba odbywać naukę w jednej z następujących instytucji:
     Uniwersytet lub inna szkoła wyższa — publiczne lub prywatne uniwersytety albo inne uczelnie wyższe, które są akredytowane i są odpowiednikiem co najmniej dwóch lat nauki w pełnym wymiarze czasu do przyznania stopnia naukowego*
     Szkoła podstawowa lub ponadpodstawowa — szkoły podstawowe lub ponadpodstawowe publiczne lub prywatne nauczające w pełnym wymiarze czasu*
    Potwierdzenie uprawnień
    Potwierdzenie uprawnień musi być dokumentem wystawionym przez instytucję i zawierającym imię i nazwisko, nazwę instytucji oraz bieżącą datę.** Dopuszczalne typy zaświadczeń o pobieraniu nauki:
     Legitymacja
     Świadectwo szkolne
     Wykaz zaliczeń
     Rachunek lub potwierdzenie uiszczenia opłaty za czesne
    Czas na rabat
    Jeśli są spełnione powyższe wymagania, zapoznaj się z ofertą wersji edukacyjnych oprogramowania firmy Adobe. Na etapie końcowym dokonywania zakupu należy przesłać potwierdzenie uprawnień lub informacje o uprawnieniach.”
    Nie bardzo rozumiem tego ostatniego zdania, co znaczy na etapie końcowym dokonywania zakupu.
    W trakcie zamówienia towaru, czy po zapłaceniu, kupieniu programu.

Pytanie następne: Czy PS CS6 może być zainstalowany na komputerze stacjonarnym i laptopie bez jednoczesnego korzystania w tym samym czasie.
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 12-12-2012 o 15:30 Powód: Łączenie postów
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Ja kupowałem Lightrooma Edu w graficzne.pl. Po zakupie zakłada się konto Adobe, wypełnia formularz, w którym załącza się skan legitki. Po zweryfikowaniu dostajesz dopiero klucz do produktu.

Nie wiem jak w PS, ale Lightrooma można mieć na 2 komputerach, ale nie można używać jednocześnie.

Domyślnie

Wojteksw - zakładasz konto na adobe, wysylasz prosbe o weryfikacje- bez klucza - wpisz ze zapytanie czy mozesz ubiegać się o soft. Dostaniesz odpowiedź/telefon z zapytaniem dodatkowym. wtedy zakupujesz, i jeszcze raz wysylasz - juz z kluczem - powołując się na poprzednią zgodę - i otrzymujesz klucz produktu.

W wypadku pakietów na pewno można na laptopie i stacjonarnym, więc photoshit pewnie też.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

To może się podłącze pod temat. Czy po zakończeniu studiów będę mógł robić upgr do CS7 itd i używać komercyjnie ?

Domyślnie

Tak, o ile to wersja Student & Teacher

Domyślnie

ile kosztuje taka wersja student ?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Do wersji student and teacher nie ma upgradów do wersji wyższej ... Trzeba kupić nową wersję. Lightrooma lepiej upolować w promocji i kupić pełną wersję w cenie student.
    Nikon

Domyślnie

Z tego co znalazłem w często zadawanych pytaniach wygląda następująco:
    Czy można uaktualnić oprogramowanie w wersji dla uczniów i nauczycieli?
    Jeśli użytkownik nie jest już uczniem, nauczycielem lub innym pracownikiem instytucji, może przeprowadzić
    uaktualnienie wersji dla uczniów i nauczycieli do wersji komercyjnej.
    Czy istnieją ograniczenia czasowe dotyczące korzystania z wersji dla uczniów i nauczycieli?
    Nie ma limitu czasu używania oprogramowania. Uprawnieni użytkownicy, którzy kupią produkt w wersji dla uczniów
    i nauczycieli, otrzymują licencję bezterminową.
    Czy można używać wersji dla uczniów i nauczycieli po uzyskaniu dyplomu lub zakończeniu nauki?
    Tak. Absolwent lub osoba, która ukończyła szkolenie, może kontynuować używanie oprogramowania firmy Adobe
    w wersji dla uczniów i nauczycieli.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Sam mam wersję student/teacher photoshopa 5. Myk jest taki, że po pojawieniu się photoshopa 6 nie jest rozwijany ACR więc jest niezgodny np z Lightroomem 4. Kicha trochę i oszustwo. Upgrade do wersji photoshop 6 to zakup nowego pudełka pod tytułem PS 6 Student/Teacher.
    Nikon

Domyślnie

Wg mnie jest możliwy zakup upgradu do wyższej wersji photoshopa z wersji edukacyjnej. Wtedy taka wersja staje się pełną. Tylko nadal nie można jej odsprzedać, bo licencja edukacyjna jest na stałe przypisana do danego użytkownika. Wywnioskowałem to z dyskusji na tym forum, dotyczącej wersji edukacyjnej Photoshopa CS5.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów