Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

hmm w momencie kiedy już byłam zdecydowana na dm2 400 dotarły mnie słuchy, że te plastikowe mocowania są słabe i że wiele osób narzeka na "tandetność" produktów freepower -zwłaszcza tych najtańszych.
    I znów jestem w kropce... czy to prawda?
    Są jeszcze jakieś modele, które możecie polecić?

Domyślnie

a co sądzicie o zestawie quantuum
    http://www.cyfrowe.pl/wyposazenie-st...etleniowy.html

Warto dozbierać i mieć za 1100zł od razu 2 lampy ze statywami i parasolkami? zostałby tylko zakup softboxa i wyzwalacza.
    Te lampy są w porządku?
    pomóżcie proszę, to mój pierwszy taki zakup i moja wiedza w temacie bardzo mała.

Domyślnie

nie zapomnij o battery pack`u jeśli w plener

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruda892 Zobacz posta
    hmm w momencie kiedy już byłam zdecydowana na dm2 400 dotarły mnie słuchy, że te plastikowe mocowania są słabe i że wiele osób narzeka na "tandetność" produktów freepower -zwłaszcza tych najtańszych.
    I znów jestem w kropce... czy to prawda?
    Mam tak samo jak Ty...
    D3200 | N50 1.8 G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszB Zobacz posta
    Mam tak samo jak Ty...
    i co działasz? ja już sama nie wiem...
    Zastanawiam się czy na poczętek jednak nie lepiej to dm2. To nie jest lampa na całe życie -na pewno będę zmieniać lampy, więc może mi trochę posłuży mimo plastikowego mocowania. Na forum tutaj się wypowiadało trochę ludzi - zadowolonych użytkowników i nikt nic nie wspominał o awariach. dm2 oprócz ceny kusi też wielkością. Jest mała, a jednak nie mam swojego studia i fotografuję w różnych miastach i sprzęt jeździ ze mną. To są argumenty na dm2 vs. jakaś droższa lampa typu quantuum. Ale wtedy pojawiła się opcja że może jednak dołożyć trochę więcej do tego zestawu za 1100 zł... ale nie wiem czy te lampy są ok? Czy jest tu ktoś kto korzystał z zestawu Quantuum 2x 300 WS ?

Mnogość wyboru sprawia, że trudno jest być zadowolonym z podjętych decyzji... lub podjąć takowe w ogóle.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

[..]Czy jest tu ktoś kto korzystał z zestawu Quantuum 2x 300 WS ?[...]
    Lampki Quantuum są bardzo popularne i doceniane zwłaszca w kategorii cena/jakość. Mam PT 200, oraz R+ 300Ws. PT 300 to odpowiednik R+ 300Ws (ta sama moc), różni je wielkość, pilot (w sensie żarówka ), wykonanie i panel sterujący.
    R+ to trochę wyższa seria, więc chyba wszystko jasne.
    Seria R+ posiada również wersję Dual Power z zasilaczem plenerowym, są to lampy o mocy 300 i 600Ws z niewielkim i lekkim zasilaczem plenerowym. DP 300Ws może być nieco słaba w plenerze w pełnym słońcu; DP 600Ws daje radę nawet w słoneczny dzień (bardzo mi ona odpowiada, moc wystarczająca do napędu beauty dish 70cm z gridem na niższych przesłonach; przy wyższych przesłonach potrzebne jest już coś ala 1200Ws) , ale to już lampa sporej mocy i pokażna gabarytowo.
    Co do "zestawu" to zawsze i wszystkim odradzam zakup wszelkich "zestawów"; zwykle pakują do nich jako część zestawu jakiś kiepskiej jakości element, by "zestaw" miał niską cenę i atrakcyjny wygląd.
    W jednym sklepie możesz sobie taki zestaw skompletować samodzielnie.

-parasolki są na ogół tanie, zwłaszcza te transparentne, białe droższe, ale bez przesady
    -nad lampami musisz się zastanowić, Q mają regulację do 1/32, R+ jest trochę lepiej wykonana od serii PT, a Dual Power maja zasilacze plenerowe...
    -statywy Quantuum Air sa bardzo fajne i tanie, posiadają amortyzację powietrzną i sa dobrze wykonane
    -torby na lampy Quantuum, też całkiem OK ale zaraz po zakupie należy wymienić sprzączki od paska na ramię; te fabryczne sa słabe i kruche.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

i co działasz? ja już sama nie wiem...
    DM2 400Ws. Nie jest to przecież decyzja życia. Kupując jedną lampę i ucząc się na niej, będę miał później lepsze rozeznanie jakiej następnej lampy potrzebuję. Tak więc same zalety
    D3200 | N50 1.8 G

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów