Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: OM-D czy X-E1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kajtuś Czarodziej, najwyraźniej bardzo chcesz kupić OM-D. Jeśli o mnie chodzi, to masz moje błogosławieństwo.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Tak macie rację podjąłem już decyzję. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Bardzo mi pomogliście.
    Wybór padł na OM-D.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Domyślnie

Czekałem na Twoją decyzję i dopiero teraz napiszę.
    Gdybym musiał z zostać tylko z jednym z tych dwóch, to wybór też padłby na OMD.
    Niby w większości moich zastosowań X-E1 daje ładniejsze efekty. Ale są też takie, gdzie nie daje rady w ogóle i tych zdjęć (i filmów) bardzo by mi brakowało.

Pozdrawiam
    Tomek
    DX i m43.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek... Zobacz posta
    Czekałem na Twoją decyzję i dopiero teraz napiszę.
    Gdybym musiał z zostać tylko z jednym z tych dwóch, to wybór też padłby na OMD.
    ponieważ szybki AF & uszczelnienia ?

Domyślnie

AF to podstawowa sprawa, ale filmowanie też w OMD działa nieporównywalnie lepiej.
    Uszczelnienia są dla mnie mniej istotną rzeczą.

Pozdrawiam
    Tomek
    DX i m43.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek... Zobacz posta
    AF to podstawowa sprawa, ale filmowanie też w OMD działa nieporównywalnie lepiej.
    Uszczelnienia są dla mnie mniej istotną rzeczą.

Pozdrawiam
    Tomek

Dzięki Tomek. Czyli obrazek jest porównywalny fuji <>olek z lekkim wskazaniem na tego pierwszego? Czyli mając wybrać jeden z tych dwóch zdecydowanie lepiej omd ?

Pozdr

Domyślnie

Ważne dla mnie było porównanie na wysokim ISO. Często zdarza mi się robić zdjęcia w niezbyt sprzyjających warunkach pogodowych. Tutaj nie sprawdza się D200 niestety i to jest moim zdaniem największa jego wada.
    To jest jeden z powodów zmiany puszki. Drugi to waga i rozmiar. W plecaku czasem jest mało miejsca.
    Filmowanie nie jest ważne ale szybki AF zdecydowanie się przydaje. Życie składa się z momentów... czasem bardzo ulotnych.
    Uszczelnienia też są istotne. Bywam w różnych miejscach w różnych warunkach pogodowych. D200 sprawdziło się rewelacyjnie nawet leżąc na ośnieżonym murku.

Tomku a czy miałeś możliwość podpięcia innych obiektywów (np. 35mm 1.8 G)? Jak to body sprawdza się z obiektywami nikkor? Bo jeszcze to mnie nurtuje.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Domyślnie

Z obiektywów obcych podpinałem tylko te z mocowaniem PK, bo tylko taką mam przejściówkę. I np w pentaxie 50/1,7 M widać niedostatki ostrości przy przesłonach do 2,8. Jednak nawet dobry obiektyw projektowany na pełną klatkę niekoniecznie dobrze się sprawdzi na tak małym jej wycinku. Natomiast z ostrzeniem nie było problemu, ustawiałem sobie powiększanie na przycisku funkcyjnym i przy scenach statycznych wszystkie zdjęcia miałem ostre.

Pozdrawiam
    tomek
    DX i m43.

Domyślnie

A wiecie o tej promocji 45mm/1,8 za 1 zl do Olka?

Domyślnie

wiemy. dodatkowo jak ktoś potrzebuje tele to 50-150 jest w dobrej cenie z futerałem i karta 8gb za 650zl. Jeżeli ktoś chce moge wysłać cały cennik olympusa

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów