Mam pytanie jak działa system amortyzacji powietrznej i czy można go naprawić?
Na dolnej rurce działa amortyzacja, górna wsuwa się / spada bez najmniejszego oporu
Szukaj
Mam pytanie jak działa system amortyzacji powietrznej i czy można go naprawić?
Na dolnej rurce działa amortyzacja, górna wsuwa się / spada bez najmniejszego oporu
edit
Może ktoś ma i mógłby się podzielić kserem paragonu z jakiegoś sklepu w Warszawie? (niestety mój zaginął :/)
w każdej sekcji jest zaworek - czasem on pada a czasem jest źle zamocowany - mam manfrotto i też mam jeden statyw "zepsuty" - zwykle naprawianie się nie opłaca bo rurki traca swoje "idealne" kształty bo drogo ... itp.
Chyba że masz względnie nowy statyw i nei miałeś przygody z przeciążaniem "bocznym" statywu
Mam względnie nowy statyw, gdzie można taki zaworek nabyć? Albo jak go zamocować poprawnie?
rozbierz statyw i zobacz (o ile mocowania są skręcane a nie nabijane) - w tym na pewno nie pomogę![]()
cholera... czy to nie jest taki "zaworek" rozporowy- zobacz czy jak dokręcisz to śrubę to czy przypadkiem ta plastikowa końcówka sie nie rozszerzy...
Całkowite odkręcenie tej śrubki lub mocne dokręcenie nic nie zmienia. Po odkręceniu śrubki tego plastiku nie mogę zdjąć.
To obejrzyj "dno" rurki w której ta sekcja tkwiła
Na dnie poprzedniej sekcji nic nie ma... wygląda na to że ten plastik był jakoś idealnie spasowany i działałało ale jak się trochę w trakcie użytkowania starł to przestałoobklejanie tego 'zaworka' taśmą nie przynosi efektów
Skontaktuj się z nami