Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Quantuum Air 260

Mam pytanie jak działa system amortyzacji powietrznej i czy można go naprawić?
    Na dolnej rurce działa amortyzacja, górna wsuwa się / spada bez najmniejszego oporu

Domyślnie

edit

Może ktoś ma i mógłby się podzielić kserem paragonu z jakiegoś sklepu w Warszawie? (niestety mój zaginął :/)

Domyślnie

w każdej sekcji jest zaworek - czasem on pada a czasem jest źle zamocowany - mam manfrotto i też mam jeden statyw "zepsuty" - zwykle naprawianie się nie opłaca bo rurki traca swoje "idealne" kształty bo drogo ... itp.
    Chyba że masz względnie nowy statyw i nei miałeś przygody z przeciążaniem "bocznym" statywu

Domyślnie

Mam względnie nowy statyw, gdzie można taki zaworek nabyć? Albo jak go zamocować poprawnie?

Domyślnie

rozbierz statyw i zobacz (o ile mocowania są skręcane a nie nabijane) - w tym na pewno nie pomogę

Domyślnie

Tak wygląda po rozebraniu, ten plastik na końcu to pewnie zaworek o którym mówimy

Domyślnie

cholera... czy to nie jest taki "zaworek" rozporowy - zobacz czy jak dokręcisz to śrubę to czy przypadkiem ta plastikowa końcówka sie nie rozszerzy...

Domyślnie

Całkowite odkręcenie tej śrubki lub mocne dokręcenie nic nie zmienia. Po odkręceniu śrubki tego plastiku nie mogę zdjąć.

Domyślnie

To obejrzyj "dno" rurki w której ta sekcja tkwiła

Domyślnie

Na dnie poprzedniej sekcji nic nie ma... wygląda na to że ten plastik był jakoś idealnie spasowany i działałało ale jak się trochę w trakcie użytkowania starł to przestało obklejanie tego 'zaworka' taśmą nie przynosi efektów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów