Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Przykro mi to pisać ale nie wyciągniesz tego zdjęcia obróbką. Modelka ma wkurzoną minę i bez obróbki wpływającej na mimikę nic nie zrobisz (nie takie cuda w fotoszopie ludzie wyprawiają). Masz zimę, hartuj lubą i przyzwyczajaj do obiektywu a na wiosnę podejdź do tematu ponownie.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Widzisz, nie zrozumiałeś. To zdjęcie jest po prostu złe, modelka ŹLE na nim wyszła i tego nie naprawisz powtórną obróbką.
    Jeśli wiesz, że oboje zaczynacie focić i czujesz się takim "dziadem" to nie wystawiaj zdjęć do krytyki... przyzwyczaj modelkę do obiektywu, naucz się z nią pracować a na pewno będzie lepiej... nie ma co męczyć jednego zdjęcia, które nie jest tego warte. Róbcie razem jak najwięcej zdjęć, w końcu oboje będziecie czuć się swobodnie i będziecie tymi "sprawdzonymi"
    Pozdrawiam

A na marginesie: jeśli chodzi o te dwie wersje to druga faktycznie o niebo lepsza i dobrze poradziłeś sobie z ustami.
    Ostatnio edytowane przez TheKilla ; 09-12-2012 o 15:52
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

Dwójka lepsza, ale nie jestem przekonany do desaturacji zdjęcia po całości.
    Albo bym zostawił trochę więcej nasycenia na samej modelce (bez ust oczywiście) ,albo nawet na całym zdjęciu, ale zmiękczyłbym te kolory jakimś gradientem.
    A co do miny modelki, to niech zostanie , że dla każdego według gustu
    Pozdrawiam.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Otwieram wątek i moja reakcja:
    - ale wywalona saturacja,
    - jakie przepalone niebo,
    - mina dziewczyny mówi "spadaj gościu, mam Ciebie dość",
    - horyzont leci w prawo,

Sceneria dobra do uprawiania seksu w plenerze a nie do robienia zdjęć.
    Zobacz gdzie masz światło! Na pół metra z prawej strony kadru. To odwraca uwagę od dziewczyny, rozprasza.
    Zdjęcie jest złe a obróbka jeszcze gorsza.

Jeśli chcesz zrobić zdjęcie żonie, to postaraj się pokazać na zdjęciu to co do niej czujesz, to jak ją widzisz, to co o niej myślisz. Wierz mi, będzie Ci za to wdzięczna.

(komentarz napisałem nie czytając wypowiedzi wcześniejszych)... jeśli się z kimś powtórzyłem, to tylko świadczy o tym, że moje subiektywne odczucia nie są odosobnione.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów