Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Northallerton, UK

Domyślnie Zaczynam - książka?

Witam wszystkich
    niedługo będę zaczynał swoją przygodę z lustrem a dokładniej D7000 (kit)
    i szczerze mówiąc... wiem tylko co to czas otwarcia migawki i mniej wiecej o co kaman w ISO
    mam wiele wizji co do zdjęć... ale mam do was pytanie czy jest jakaś dobra książka którą mógłby przewertować która by pomogła mi zacząć od technicznej strony... czyli coś od podstaw o obiektywach o pomiarze ekspozycji itp.
    w wielu momentach żałuję ze nie posiadam aparatu z w/w funkcjami bo są takie widoki które trzeba uwiecznić
    a na temat D7000 wiele dobrego czytałem wiec w styczniu (moze juz grudzień) zakupię Brand New

Domyślnie

Bez urazy, ale zacznij od słownika poprawnej polszczyzny i stawiania znaków interpunkcyjnych. Możliwe, że w przyszłości unikniesz więcej takich komentarzy, jak mój.
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Domyślnie

Tutaj masz dość pokaźny wątek ...
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=21778

I tutaj ciekawy wątek...
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=53050

Życzę wytrwałości i dużo samozaparcia. No i z tą interpunkcją warto poćwiczyć.
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 06-12-2012 o 07:33
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cieszymy się i witamy!
    Co do lektury polecam: instrukcję obsługi aparatu i forum nikoniarzy.
    Wielka skarbnica wiedzy i dodatkowo, całkowicie za darmochę.
    ps. "nowy" jesteś. Tutaj czepiamy się kropek, przecinków, gramatyki i ortografii.
    Niestety, wielu z nas już tak ma
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz F. Zobacz posta
    Bez urazy, ale zacznij od słownika poprawnej polszczyzny i stawiania znaków interpunkcyjnych. Możliwe, że w przyszłości unikniesz więcej takich komentarzy, jak mój.
    Łukaszu, chcąc wytykać innym błędy, sam posługuj się idealną polszczyzną...

Quoter poszukaj książek National Geographic, są na bardzo podstawowym poziomie i powinny pomóc Ci wystartować. Ostatnio kupiłem znajomemu Jak fotografować absolutnie wszystko aparatem cyfrowym nie odkrywcza i zdecydowanie elementarna, ale opowiada w prosty sposób o wielu rzeczach, o których trzeba wiedzieć...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Northallerton, UK

Domyślnie

Sorry for My... polszczyznę ale wolę pisać po angielsku i rozmawiać tez z racji dłuższego pobytu na Wyspach...
    a książek juz szukam
    jes zbyt wiele pięknych widoków żeby robić im zdjęcia kalkulatorami... _[[]:::]
    |D50|Nikon18-55 F 3.5-5.6|
    ------------| SZUKAM MEGA TANIEJ STAŁKI |-----------

Domyślnie

To dlaczego nie szukasz książki w języku angielskim skoro znasz go lepiejW UK raczej poskich książek nie kupisz.Kupując w UK oszczędzasz na przesyłce.
    Ostatnio edytowane przez rafal_n5 ; 06-12-2012 o 20:02

Domyślnie

serdeczne, prawdziwe, polskie przywitanie na forum fotograficznym
    a ...takie tam co nie co pod FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quoter Zobacz posta
    Sorry for My... polszczyznę ale wolę pisać po angielsku i rozmawiać tez z racji dłuższego pobytu na Wyspach...
    Ciekawa myśl...
    Mimo wszystko "W Polsce rozmawiamy po polsku, języki zostawmy dla zagranicy" Nikodem Dyzma i Lala Koniecpolska na wyścigach
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

http://www.szerokikadr.pl/poradnik/ - polecam. Zacznij od działu "Podstawy". Kolor zielony to poradniki dla... zielonych żołty i pomarańczowy to następne kroki.
    to be a rock and not to roll

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów