Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Ff + 24-70 + go

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Panowie
    http://www.studiopozytyw.pl/blog/wp-...7-59---f28.jpg
    Więcej:
    http://www.studiopozytyw.pl/blog/24-70mm/ (hasło: kiler)

Nienawidzę tego szkła. Za to, że jest niezastąpione i żadnego innego nie potrzeba. Bardzo trudno przed samym sobą usprawiedliwić jakikolwiek inny zakup, np. nowej Sigmy 35/1.4 (chociaż wiadomo, że 2.8 to nie to samo co 1.4).
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    http://www.studiopozytyw.pl/blog/wp-...7-59---f28.jpg
    Więcej:
    http://www.studiopozytyw.pl/blog/24-70mm/ (hasło: kiler)

Nienawidzę tego szkła. Za to, że jest niezastąpione i żadnego innego nie potrzeba. Bardzo trudno przed samym sobą usprawiedliwić jakikolwiek inny zakup, np. nowej Sigmy 35/1.4 (chociaż wiadomo, że 2.8 to nie to samo co 1.4).
    E tam, po co sie usprawiedliwiac? Jest taka potrzeba chwili i juz

24-70 fajne szklo, zwlaszcza na efiksie, ale jasna stalka ma inne zalety.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

karolt, dzięki. Przekonuje mnie to że przy FX mimo że krócej niż przy DX to rozmycie jest praktycznie takie samo. Da się czyli

Domyślnie

A właśnie że prosto, sam to nawet zrobiłeś:
    Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    (chociaż wiadomo, że 2.8 to nie to samo co 1.4).
    ;]

Domyślnie

nikkor 24-70 jest fantastyczny, ale wazy 1000g razem z kamera (taka jak twoja) to prawie 2 kg. jesli wezmiesz pod uwage jego (obiektywu) dlugosc to moze sie okazac, ze szpas przy fotografowaniu najlepszej zony swiata i najslodszego dziecka moze miec nieco gorzki smak. moja propozycja to 50 mm. na "szeroki plan po pokojach" 24 (strasznie drogi) lub 28 mm. moge tez ci z czystym sumieniem polecic moja sigme, choc krotkie ogniskowe nieco buzie wykrzywiaja .
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Adrian, Złota Łopata Ci się należy

Ale żeby nie było to u mnie skończyło się na
    a) zmianie S5 na D600
    b) zmianie N85 1.4 na N180 2.8
    c) N24-70 niezmiennie w torbie

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Nie bardzo wlasnie bo ma to być też na sporadyczne sluby i wole 2.8. Jakby 24-120 bylo 2.8..... Poza tym to co bym zyskal na ogniskowej stracilbym na swietle
    Na to nie patrz... Przy ISO jakie potrafią wygenerować nowe puchyz F4 jesteś w stanie wyczarować świetne foty (nawet w niezbyt jasnym kościele). Miałem to szkło i powiem - rewelacja.

Domyślnie

b) zmianie N85 1.4 na N180 2.8
    Mogłeś spróbować zamiany na 70-200 VR I. Wiem, że jest trochę droższy od 180, ale ... praktyczniejszy.
    Co do portretów z 24-70 - niestety ten zoom mi sie nie podoba na 70 mm.
    W 70-200 zakres 70-135 mm masz wiele ostrzejszy niż 70 mm w 24-70.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku, rozważałem 70-200 ale w danym momencie nie było funduszy bo jednak wolałbym VRII. 180 tkę miałem na DX i mi nie pasowała. W duecie z D600 pasuje mi bardzo Może kiedyś ją na VRII wymienię ale na razie nie czuję takiej potrzeby

Domyślnie

podpinam się pod temat żeby nowego wątku nie zakładać
    24-70 ma dużą osłonę na na obiektyw..to wie każdy kto go ma, jak sobie radzicie w ciasnych pomieszczeniach z lampą np.sb910 ? ja nie używam filtra UV ,dla bezpieczeństwa przed uderzeniem szkła chronię go właśnie osłoną,
    pytanie- czy używacie osłony na obiektyw jak robicie foty w pomieszczeniach? zauważyłem że czasem przy błyskaniu lampą może przeszkadzać osłona właśnie na obiektywie..
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów